Нещо сладко от Алберт Адриа

12 August 2019

Комбинацията от великолепно италианско еспресо Lavazza, мач с Роджър Федерер на живо и десерт на Алберт Адриа в почивката между мачовете на Уимбълдън е нещо, заради което човек твърдо започва да вярва в чудеса и му се иска да прегърне целия свят.

Лек и нежен като целувка на дете е шоколадовият мус със сладоледена пяна от манго на Алберт Адриа, който опитвам в паузата между мачовете на Уимбълдън. Властелинът на десертите, както наричат прочутия каталунец, е специален гост на тенис турнира Уимбълдън по покана и в колаборация с Lavazza.

Алберт е по-младият брат на легендарния шеф Феран Адриа, създател на молекулярната кухня и на уникалния гастрономическия театър с 40- степенно меню, за който пък е имало списък, по-дълъг от този за чантата Kelly на Hermes.

В специално интервю за EVA Алберт Адриа разкри концепцията на новия си ресторант, разказа за своята страст към храната и кулинарията, за отношението си към темата за глобалното замърсяване с пластмаса и за вкуса на своя любим град – Барселона.

Четете в EVA през август!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР