Деси Стоянова - на какво мирише щастието

Адриана Попова 09 April 2019

Снимка: фотография Диляна Флорентин, стилист Антония Йорданова, грим Слав, коса Стоян Кунев

Не е кой знае колко по-различна на живо и без грим. И никак не е трудно да я харесаш. Големи очи с много блясък и смехът й. Забелязали ли сте каква рядкост е да се чуе приятен смях, нито с дразнещо високи нотки, нито груб, точно такъв, че да те накара да се обърнеш след човека и да му кажеш здравей.

На живо и без грим водещата на „Преди обед“ по bTV Деси Стоянова е още по-слаба и много подвижна. Пространството около нея леко жужи от електричество, тя го нарича здравословно напрежение и го отдава на перфекционизма си, съчетан с желанието да контролира нещата. Дава си сметка, че може да е натоварващо за околните. Но това го знаем и от ефира – Сашо Кадиев, с когото заедно водят „Преди обед“, го изпитва често на гърба си, особено когато се е отдал на чаровното си хоби – закъснението. Деси с най-прекрасна усмивка твърди, че работи по проблема „лесно паля“ и си е поставила за цел да брои поне до пет, преди да реагира... до пет, представете си! Все пак повечето хора броят до десет, Деси! Но какво да се прави – темперамент.

С помощта на космически апарат китайците се опитаха да хвърлят светлина върху обратната страна на Луната, защото хората – а китайците също били такива, са склонни да вярват, че обратната страна крие чудеса, някакви особено великолепни кратери или омайни върхове, че там пълзят тъмни сенки или духа особен вятър.

Какво ли крие неосветената от телевизионните камери страна на Деси Стоянова обаче? Двама близнаци на по 10 години, които тя държи твърдо да си останат неосветени, за да могат да карат спокойно детството си и да тренират волейбол. Кръг от приятелки. Една къща в Еленския Балкан, наследство по съребрена линия, без обхват на телефоните. Сладки детски спомени. Посещения в басейна, фитнес залата и при дерматоложка за някоя и друга мезотерапия – екранът задължава! Факта, че може да изяде доста бързо две парчета руло стефани – убедих се лично. Съпругът Велислав Русев не е скрит (в Царево съществува хотел, който се казва „Скритият мъж“, но случаят тук не е такъв), а и няма как да е.

Журналист по професия, сега той е главен редактор на списание „Бизнес клуб“. Разбира доста от архитектурни стилове, явно и от други естетически явления, което му е помогнало да забележи Деси Стоянова при нейното постъпване в редакцията на в. „Сега“, където работел и той. Когато сега Деси кихне, Велислав казва „наздраве“ и „едно-едно-едно“ според добрата стара игра „някой мисли за теб“. Кой твърдеше, че на човек понякога му е достатъчно да чуе „наздраве“, за да се чувства обичан?

Пред кого триеш грима си и пред кого издигаш бариери, Деси?

Аз съм открит човек. Каквото мисля, го казвам, понякога преди да съм си дала сметка за последствията. С годините започнах да осъзнавам, че тази прибързаност ми пречи на моменти. И съм си поставила за цел да броя поне до 5, преди да реагирам. Което, оказва се, хич не е лесно.

Веднъж успявам, два пъти се провалям. Особено в разни ситуации с децата.
Не допускам лесно до себе си, имам предвид до тесния кръг на наистина близките ми хора. За сметка на това обаче веднъж влезеш ли, излизане няма. Имам малко приятели и това са приятелства на много години. Знам, че мога да се доверя и да си кажа всичко пред тях. Другият човек, който ме познава във всичките ми фази, е мъжът ми. И сестра ми, разбира се, която ме познава цял един живот.

Откога са тези приятели и как понасят популярността ти?

Имам си приятелка още от ученическите години в 22-ро – Христина Янева, сигурно част от вашите читатели я познават като Хедра от блога й. С нея може да не се виждаме с месеци, но разговорът тече, все едно сме сложили запетайката вчера. Другите най-близки приятелки са ми от репортерските години в bTV – Ани Цолова, Миролюба Бенатова и Дарина Сарелска. Мира ни „събра“ и се оказахме доста устойчива на времето и ветровете група. Знам, че мога да разчитам на тях, каквото и да става. А популярността (тяхната или пък моята) никога не ни е била казус.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
mina
11 April 2019, 19:37

Страхотна смислена статия и интервю.
Деси е прекрасна, страхотен професионалист е. Ерудирана , възпитана ,образована , деликатна -нещо което е много рядко срещано днес в БГ.

ТВОЯТ КОМЕНТАР