Колагенът vs. възрастта. Първи рунд.

Северина Докова 08 April 2019

Работя в среда на много поддържани и суетни жени, независимо, че много от тях са моя възраст или дори 50+. Почти всички ходят редовно на различни козметични процедури в бюти клиники и студия, изглеждат прекрасно и поддържани.

Аз, от своя страна, съм доста страхлива и предпазлива и досега съм правила само една процедура за лице, преди няколко години. Оттогава се поддържам само с хранителни добавки, обмислено хранене и отскоро – усилени тренировки. Отслабнах, стегнах се, но кожата на лицето е все по-тънка, фините линии вече не са толкова фини и определено трябва да взема мерки. Ежедневно кожата ми е подложена на стрес, в следствие както на взаимодействие с околната страна, така и на малките удоволствия като ободряваща чаша кафе сутрин или релаксираща чаша вино вечер, от които не искам да се откажа.

Козметиката ми за лице включва серуми и кремове с хиалуронова киселина, но ми трябва и по-активен помощник. Затова реших да пия колагенова хранителна добавка. И преди съм пила, течни, на пазара има много видове, но се задълбочих в избора си. Най-вече прочетох доста статии за усвояването от организма, за дозирането, за разликите между колаген за стави и такъв за кожа.

Така стигнах до един сравнително нов на пазара течен колаген, специално за кожа, немски, на добре известната и утвърдила се марка Допелхерц. Продуктът им се казва Collagen Beauty и според клиничните проучвания, правени със съдържащия се в продукта колаген, трябва да очаквам намаляване на бръчките с 20% след 2 месеца. Продава се в кутия, в която има 30 индивидуални дози (по една за всеки ден от месеца) на напълно достъпната цена от 55-60 лв.

Разработен е специално за кожа, което означава, че молекулите на колагеновите пептиди са олекотени в сравнение с колагена, който цели да подсили ставите. Олекотените колагенови пептиди стимулират фибробластите, включени в биосинтеза на колагена в кожата. А за пълното му усвояване са добавени ценните витамин C, заедно с витамините А и Е.

В състава присъства и биотин, спомагащ за подсилването на ноктите. Хареса ми, че в този колаген има една много ценна суперхрана, която е доста скъпа в биоаптеките, т.нар. асай  бери. Този бразилски плод от палмово дърво наподобява грозде и от години е оценен за противовъзпалителните си, антиоксидантни и антиейдж качества. В Допелхерц Collagen Beauty има мед, за освежаване и озаряване на тена. А след като изпих и първия флакон от кутията, мога да кажа, че вкусът му е чудесен, също и консистенцията - не е гъст и плътен, много е свеж. Няма никаква нужда да се добавя във вода или сокове, въпреки че и това е възможно.

Голямо предимство са индивидуалните дневни дози. Аз си взимам в чантата един флакон и го изпивам през деня. Не е необходимо да се съобразявам с това дали е преди, по време на или след храна. Усвояването му пише, че е гарантирано. Започнах вече курса и ще ви информирам какви са резултатите, дори да забележа такива преди пълния цикъл от 8 седмици.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР