Двама българи в концерта на Хосе Карерас в София

01 February 2019

Тенорът Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова ще участват в предстоящия грандиозен концерт на Хосе Карерас в зала Арена Армеец на 11 май 2019. Испанската оперна легенда лично е избрал талантливите български артисти да станат част от последния му концерт за България и Балканския полуостров.

Ненчев, солист на Софийска опера и балет, е ученик и любимец на Карерас, който за пореден път бе най-блестящо представилият се в ежегодния майсторски клас на Маестрото и от десетте избраници за заключителния му концерт, провел се преди броени дни в Пезаро, Италия. Живеещата във Валенсия оперна прима Илина Михайлова пък се изявява в най-престижните оперни театри на Милано, Бергамо, Бреша, Кремона и Павиа.

На гала спектакъла в София, рамо до рамо, Карерас и Росен Ненчев ще изпълнят дуетно вечните оперни класики “Non ti scordar di me”, “Parla mi d’amore Mariu”, а родният талант ще представи соло изпълнения на “O sole mio” и “Funiculi funicula” и др. Специална изненада за публиката ще бъде дует на големия Карерас и сопраното. Истински празник за почитателите на операта ще бъде “Il Brindisi” от операта “Травиата”, която Карерас ще изпълни като трио с Ненчев и Михайлова.

Пълната програма на концерта ще бъде оповестена допълнително.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР