Шоколадово руло

Няма разумна причина да не се опита

Мануела Панайотова 17 May 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Днешното ми предложение е изкушение, наслада и достъпно удоволствие, на което да се отдадете безрезервно. Фин сладкиш от лек шоколадов блат, в който се е сгушила бита сметана, деликатно „опиянена“ от водка и ликьор, сервиран с шоколадови стърготини, за разкош. Не се сещам за разумна причина да не се опита...

За блата използвах 3 яйца, 80 г пудра захар, 50 г брашно, 25 г какао на прах, 2 с. лъжици еспресо на прах, 1 с. лъжица мляко.

За пълнежа използвах 250 г сметана, 2 с. лъжици ликьор с кафе, 1 с. лъжица водка, 1 с. лъжица пудра захар.

За сервиране - пудра захар и шоколадови стърготини.

Как го направих: Разбих яйцата и захарта, докато удвоят размера си. Смесих с брашно, какао, еспресо на прах и мляко. Изсипах върху тава застлана с хартия и пекох на 180 С за около 10 минути. Обърнах го върху влажна кърпа покрита с хартия и поръсена с пудра захар. Внимателно отделих хартията от основата на блата и навих на стегнато руло, като използвах кърпата. Оставих да изстине напълно.

За пълнежа разбих добре охладената сметана с водка и ликьор. Развих внимателно охладеното руло, напълних го с крема, навих го отново и поднесох с пудра захар и шоколадови стърготини.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР