Джони Деп - момчето си отива, но не се разкайва

С роля в новия „Хари Потър“, концерти с Hollywood Vampires, след развод и обвинения за физически тормоз, депресия и прогнози за банкрут името на Джони Деп напоследък все се свързва с цифри. И то какви!

Лилия Илиева 07 November 2018

Снимка: getty images/guliver

С роля в новия „Хари Потър“, концерти с Hollywood Vampires, след развод и обвинения за физически тормоз, депресия и прогнози за банкрут името на Джони Деп напоследък все се свързва с цифри. И то какви!

В началото на миналата година холивудският актьор даде под съд компанията, управляваща финансите му, The Management Group, и своите бивши мениджъри Джоел и Робърт Мандел за небрежност, нарушаване на поверителност и измами. Деп пожела да му бъдат изплатени повече от 25 млн. долара с твърдението, че TMG е харчила шестцифрени суми от сметките му без разрешение, инвестирала е неговите пари за свои цели и ги е връщала без печалба.

Мениджърите Мандел, от своя страна, отговориха с жалба, в която се твърдеше, че финансовите затруднения на актьора се дължат на него самия. Дори настояха пред съда Деп да бъде изследван за рядка болест, изразяваща се в натрапчива мания за харчене. В подкрепа на това предоставиха документи, от които се вижда, че разточителният начин на живот на звездата струва 2 млн. долара месечно и е повече, отколкото той може да си позволи.

Стана ясно, че актьорът е вложил 75 милиона в 14 имота, сред тях – три мезонета в Лос Анджелис, остров на Бахамите и френски замък. Разпръснал е прахта на своя приятел, американския журналист и писател Хънтър С. Томпсън, над каньон за 5 милиона долара. Освен това притежава 45 луксозни автомобила, яхта за 18 милиона и частен самолет, които му струват повече от 150 000 на месец. За партитата, които обича да организира, харчи шестцифрени суми. Дава повече от 30 000 долара месечно за вино. Плаща над 300 000 за заплати на всичките си 40 служители. Притежава 70 китари и 200 произведения на изкуството, включително и оригинали на Баския и Уорхол. Частните му полети всеки месец са на стойност 200 000. Плащал е немалко на звуков инженер, който да му подава репликите по време на снимки. Поддържал е лекар на повикване за 1,2 милиона долара и друг – за 1,8 милиона на година, за да бъде денонощно на разположение за възрастната му майка.

След продължил повече от година и половина съдебен спор Джони Деп и бившите му мениджъри постигнаха споразумение и звездата получи 25 милиона долара. Остана му разочарованието, че децата му са станали обект на подигравки. „Синът ми трябваше да научи в училище, че неговият старец е изгубил всичките си пари. Това не е правилно“ – коментира Деп.

Роден е в градчето Оуенсбъроу в Кентъки. Баща му е строителен инженер и често отсъства от вкъщи, майка му е сервитьорка. От нея започват взаимоотношенията му с парите. Спомня си как като малък я чакал да се прибере след двойна смяна и докато си брояла парите от бакшишите в скута, той й бутал краката, за да изпаднат и за него. Когато е на 7, семейството му се премества в Мирамар, Флорида. Според Деп им се е случвало да сменят поне 40 пъти квартирите, в които живеят. „Чувствах се като аутсайдер – споделя по-късно. – Винаги бях странникът – новото момче, детето, което никой не познава и с което никога няма време да се сприятели.“

На 15 е, когато родителите му се развеждат. Малко след това напуска училище. Вече е свирил на китара в няколко училищни банди и започва да се занимава по-сериозно с музика. Двамата с приятеля му Том Пети заминават за Лос Анджелис, мечтаейки да станат рокзвезди. Там Деп се запознава с Никълъс Кейдж. Кейдж вижда в него заложбите му за добър актьор, убеждава го, че в киноиндустрията се правят повече пари, и го запознава със своя агент. Така Деп получава роля във филма „Кошмари на Елм Стрийт“ и с парите от хонорара се записва на уроци по актьорско майсторство. След две години успява да получи малка роля във филма на Оливър Стоун „Взвод“, който е награден с Оскар. И машината се задвижва.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР