В Холивуд бият жените си

След като „селфито на ужасите“ на Амбър Хърд с насинено око и кървяща устна взриви световните медии, се появиха стотици коментари за това какво се случва в двойката Амбър Хърд – Джони Деп от холивудския crème de la crème

Ирина Иванова 15 August 2016

Снимка: getty images

Ето бърза хронология на лудостта, която като черна дупка заплашва да погълне двойката. И особено Деп, който вече четвърт век е сред олимпийските богове в Меката на киното и е сред най-богатите холивудски звезди със състояние от над 400 милиона долара.
Двамата с тексаската прелест Амбър Хърд се срещат през 2011, докато се снимат във филма „Дневникът на едно пиянде“. Джони се разделя с Ванеса Паради след 14-годишна връзка и две деца и през февруари 2015 г. двамата с Амбър сключват брак на тайна церемония в Ел Ей. После празнуват сватбата си в тесен кръг на частния остров на Джони на Бахамите. Актьорът признава, че с Амбър са свързани на много нива, но най-силно го привлякло към нея това, че имала дълбоко чувство за блус. „Свирех й на китарата някакви стари, забравени блус парчета и тя усещаше какво означават те за мен“.

Много приятели на двойката твърдят, че „Амбър е женската версия на Джони“. Тя не е някаква фалшива женичка красавица, не лицемерничи и спокойно заявява, че дължи кариерата си единствено на красотата си и на снимките топлес, които е правила в началото. „Всяко нещо си има цена, но никога няма да излъжа, че не съм я платила“ – казва тя. Преди да падне в ръцете на Деп Амбър има около 5-годишна връзка с екстравагантната фотографка Тася Ван Рий, която по думите й я запалила по изкуствата, научила я на обноски и въобще я освободила от тексаския провинциализъм. Според слуховете когато Ванеса Паради научила за изневярата на Деп, нарекла Амбър „нагла крадла на мъже“ и по този начин поставила още една перла в короната й. Защото Амбър Хърд точно към този имидж се и стремяла – нахална, млада, свободолюбива, дръзка, опасна.

До май 2016 г. никой и не подозираше, че между Деп и Хърд бушуват демонични страсти. Преди година Амбър се забърка в нелеп скандал – при влизането си в Австралия незнайно по каква причина актрисата не декларирала, че „внася“ на нейна територия двете си кучета, и дори собственоръчно фалшифицирала карантинните документи. Амбър и Джони Деп бяха принудени да се извинят за постъпката си. Така се появи най-нелепото видео на всички времена, в което Деп в ролята на самия себе си всъщност играе всичките си страховити герои наведнъж – от Джак Спароу през Суини Тод до Лудия шапкар и Уайти Бъглър. При това без грим и без костюм. И показва колко мрачен и плашещ може да бъде (и какъв велик актьор е).

Само няколко седмици след видеото, на 23 май 2016 г., след тежко боледуване си отива майката на Джони Бети Сю, може би най-важният човек в живота му. Нейното име, изписано в сърце, е татуирано в горната част на лявата му ръка. Актьорът е изключително близък с майка си. Тя, а не баща му, е човекът, който го е научил как да се справя с живота. „Когато някой ти посегне или те нарани, просто вземи една тухла и го размажи“ – гласял буквално майчиният съвет. Джони, който е роден и е прекарал първите си седем години в малък град в Кентъки, твърди, че подобни съвети понякога могат да ти спасят живота. „И до днес се вслушвам в съветите на майка ми, защото за добро или лошо те просто работят“ – казва актьорът.

На 25 май 2016 г. гръмна новината, че Амбър Хърд е подала молба за развод след 15-месечен брак с Джони Деп. Два дни по-късно тя поиска ограничителна заповед, като показа свои селфита, на които се виждат синините и нараняванията по лицето й. Актрисата свидетелства, че Деп бил пиян, крещял й, замерил я с телефона си и я ударил. В клетвената си декларация тя заявява, че по време на цялата им връзка е търпяла „емоционално, словесно и физическо насилие“ от страна на съпруга си. „Страхувам се, че Джони може да се върне в дома ни без предупреждение и да продължи да ме тероризира“ – обосновава тя молбата си за ограничителна заповед.
Десетки знайни и незнайни познати на звездите направиха пред таблоидите коментари по случая. Повечето твърдят, че двамата винаги са имали проблеми. Приятелка на Амбър разказва, че един ден актрисата я извикала на помощ и момичето я заварило трепереща и с кръв по лицето. Джони й бил отскубнал кичур коса и се опитал да я задуши с възглавница. Друг близък на двойката „споделя“ пред сп. People, че Джони периодично имал кризи на ревност и се чувствал изключително несигурен по отношение на Амбър.

Приятел на Деп пък твърди, че той и приятелката му са били в къщата на звездите същия ден, малко преди да се случи предполагаемото „домашно насилие“. Джони споделил, че е в лошо настроение не само заради смъртта на майка си, но и защото Амбър му е казала, че го напуска и че ще лъже много и за всичко, ако той не се съгласи с условията й. „Джони да бие жени? Пълни глупости!“ – заявява той. Същото казва и бившата жена на Деп Ванеса Паради. До този момент обаче другите две знаменити бивши гаджета на актьора – Уинона Райдър и Кейт Мос – все още не са се произнесли по въпроса. Вероятно защото и те, подобно на Амбър Хърд, познават тъмната страна на „холивудския вампир“ („Холивудски вампири“ се нарича пънк-рок групата, в която Деп свири заедно с Алис Купър и други – б.р.) . Таблоидите веднага изровиха стари интервюта с Уинона Райдър, в които тя разказва как първото й гадже (а по всички изчисления това трябва да е Джони) често „изпадало в луда ревност и изпотрошавало всичко“, а някои издания си припомниха многобройните информации за разрушителните хотелски скандали на Деп и Кейт Мос.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР