Какво чете Деси Бакърджиева

Звезден читателски клуб

eva.bg 08 September 2018

Снимка: Красена Ангелова

През последните три години почти не ми остава свободно време, но това в никакъв случай не означава, че съм престанала да чета. Последно прочетох „Четирите легендарни царства“ и „Великата китайска зоологическа градина“ на Матю Райли. От два дни съм на последните страници на „Произход“ на Дан Браун.

Като дете четях купища приказки и родителите ми постоянно ме питаха кога ще започна да чета сериозна литература. Спомням си, че когато гледах „Малката русалка“ на Дисни, се ядосах на щастливия за Ариел финал – оригиналния Андерсенов вариант намирам за далеч по-вълнуващ и поучителен.

Като пораснах, започнах да се интересувам от доста по-различна литература. Признавам, че до днес харесвам книги с научно-популярен характер и онези, възпитаващи романтични ценности и съпричастност към проблемите на бедните. Най-силно са ме докосвали: “Хрониките на Амбър“, „Без дом“ „Чичо Томовата колиба“ „Клетниците“, „Малката принцеса“, „Малкият лорд Фаунтлерой“, „Принцът и просякът“, „Приключенията на Оливър Туист“, „Магията на едно лято“… много са. Смятам, че за децата в момента такава хуманистична книга може да бъде и „Крадецът на книги“ от Маркъс Зюсак.

В забързаното ежедневие човек трябва да намира време за себе си и за своето израстване като личност, а за мен то трае цял живот.

Актрисата Деси Бакърджиева успя да се включи в рубриката ни, докато течаха интензивните снимки на новия сезон на "Откраднат живот: Анатомия на гнева". Екранната д-р Хинова, която спечели зрителите с емоционалност и честност, ще можем да гледаме от 11 септември по Нова телевизия.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР