Майкъл Мур с документален филм за Доналд Тръмп

eva.bg 10 August 2018

Филмът на режисьора Майкъл Мур „Фаренхайт 9/11” (2004), в центъра на който беше спорната политика на Джордж Буш и разделението на американската нация тогава, все още е най-касовият документален филм на всички времена. Е, може да си представите колко по-разделена е Америка сега, когато начело на страната е Доналд Тръмп.

Като логично продължение идва и новият филм на Майкъл Мур, в центъра на който е политиката на настоящия президент, а заглавието е „Фаренхайт 11/9”, имайки предвид предстоящите избори в САЩ през ноември, които са много важни за републиканците, за да запазят контрола си в Конгреса. Премиерата на документалния филм ще е на 21 септември.

Доналд Тръмп е зъл гений. Той няма никакво намерение да напусне Белия дом. Когато чуе за страна, където президентът е доживот, той си казва – „това ми харесва“.

Американските училища по журналистика не са обучили студентите как да отразяват политиката на авторитарни лидери. Нашите медии нямат никаква представа срещу какво са изправени. Тръмп разбира много по-добре и медиите, и страната, отколкото журналистите, които трябва да го отразяват. А това ни поставя в огромна опасност. Искам с този филм да покажа на хората тази опасност и да видят какъв е единственият ни изход“, казва Майкъл Мур за филма си.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР