Праноядът Дмитрий Лапшинов: Живях без храна 4 години

За да може човек без физическа храна, трябва да бъде в състояние на самадхи, умът и психиката му да бъдат в покой

Лилия Илиева 09 July 2018

Снимка: Валентина Кръстева

Дмитрий Лапшинов е прекарал четири години без храна, само на енергийно хранене и вода. Наричат такива хора пранояди – от прана, енергия. Успява да го постигне благодарение на своята система за хармонизиране и самоусъвършенстване на тялото, душата и духа – сварга. По думите му има хранещи се с прана по цял свят, събират се веднъж годишно.

За да може човек без физическа храна, трябва да бъде в състояние на самадхи, умът и психиката му да бъдат в покой.
Наскоро той представи енергийното хранене в Центъра за йога и вътрешна трансформация „Мандала“ по покана на последователя си Ник Сега. Лапшинов изнася лекции от 2011 г. в Русия, Франция, Австралия, САЩ, Германия, Испания, Прибалтийските страни, Бали. 3000 души с различни заболявания, повечето от които онкологични, са опитали да се лекуват по системата му и резултатите им са много добри. Сред тях има случай на излекувал се от некроза на панкреаса, медицински документиран, а според официалната медицина това е равносилно на възкресение.

Самият Дмитрий е лек за общуване, приятен и усмихнат 33-годишен мъж. Алюзията с Христос не е само заради възрастта му, а и заради излъчването и физиката му. Един модерен светец, само че с татуировки по ръцете.

Дмитрий, как изглежда един твой ден?

Старая се да заспя преди 12 ч. и се будя преди 6. Започвам деня с медитация, завършвам го с практика. Междувременно правя тренинги, беседи или ритрийти. Живея в Петербург, но рядко съм в града. Постоянно пътувам, старая се да съм повече сред природата. Имам дъщеря на годинка и осем месеца, разведен съм с майка й. И двете са вегетарианки.

А какъв е твоят хранителен режим?

Той мина през вегетарианство, суровоядство, после през плодове и зеленчуци, после само на плодове. След това бях само на енергийно хранене. В момента съм суровоядец, една ябълка дневно ме засища.

Как започна този път на трансформация?

Занимавах се с бокс и бойно самбо, участвах в състезания и търсех техники, които да увеличат спортните ми показатели. Започнах да практикувам цигун, желязна ризница и медитация дзен.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР