Моите 7

Седем неща, които ме докоснаха през последните седем дни

Деяна Ангелова 08 July 2018

В рубриката ни "Моите 7" ви представяме 7 неща, които са ни докоснали през последните 7 дни. Смешни или тъжни, сериозни или не съвсем, в работно време или на дивана вкъщи, това са нашите лего блокчета, с които строим живота си.

Деяна Ангелова и "Нейните 7"

1. „Не се притеснявай, сине. Нещата трябва първо да се объркат, за да се оправят“ - така казваше баба и всеки път съм се убеждавала в правотата на думите й. Е, нещата се пообъркаха, но пък аз знам, че това се случва, за да се оправят след това. Подарявам ви тази бабина мъдрост, за да ви усмихва тогава, когато сте в безпътица.

2. И понеже сме на вълна мъдрости, ето и една доста по-съвременна. Кратко стихотворно прозрение от театралния режисьор Марий Росен, което мина през безспирно леещия се новинарски поток на Фейсбук, накара ме да закова поглед и дълго да не го отмествам:

следите които
оставяш

някой ден те
задминават

3. „Избирай какво да правим сега – да четем следващата приказка на Джани Родари или да направим едно упражнение от Четене с разбиране“, казах на дъщеря си. А тя изключително възмутено ми отговори – не може да имам право на избор само между тези две неща. Да, лято е, ваканция е, в „to do”-листа винаги трябва да има и нещо извън „задължителния списък“. Дъщеря ми избра да си поиграе с котетата, а аз се замислих, че в препълнения ни от задачи и ангажименти списък на заети и забързани майки, жени и съпруги, винаги трябва да имаме право на избор и за нещо друго. Дали ще е чаша вино с приятел в обедната почивка, дали ще е сладолед по време на предморско гладуване, дали ще е рокля, за която точно сега и точно в този момент не бива да даваме пари... Лято е, нека в "to do"-списъка ви има и по нещо, което носи удоволствие.

4. Покрай гостуването на Пол Маккартни в шоуто на Джеймс Кордън си припомних колко приятна, емоционална, позитивна, смислена и зареждаща е музиката на „Бийтълс“. Направих си една дълга плейлиста и си попях заедно с тях. А вие ако все още не сте видели разходката на Бийтълса в родния му Ливърпул, наваксайте. Гарантирам ви усмивки на лицето.

5. Няколко снимки за дългите дни в офиса... Всеки уикенд, който през лятото прекарвам на село, си правя по няколко цветни, живописни, изпълнени със зеленина, покой и хармония кадъра, които след това през делничните дни от време на време просто преглеждам набързо в телефона, за да ми припомнят, че не всичко е монитор, бюро, интернет, импресии, трафик... Подарявам ви една.

6. В хороскопа ми за месец юли астроложката ни Ясмина ме съветва да живея ден за ден и да не предприемам нищо ново, дългосрочно, грандиозно... Понеже сме влизали в коридор на затъмненията, дните били идеални за отпуск и безхаберие. А пък аз, понеже вярвам на Ясмина, стартирах юли с някои доста безхаберни нощи. Не съжалявам. Ако сте Водолеи, послушайте съвета й. Ако ли не – вижте какво препоръчва за другите зодии.

7. И понеже е лято и е време именно за безхаберие, блажено неведение, трупане на топли спомени за студените дни, зареждане на батериите или просто – време е за отпуска, най-сърдечно ви поздравявам с тази лятна винтидж класика.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР