Какво чете Наум Шопов

Звезден читателски клуб

eva.bg 02 June 2018

Намираме Наум Шопов по телефона ден, след като е излъчен последният епизод от петия сезон на медицинския сериал на Нова телевизия „Откраднат живот“. Героят му в сериала – д-р Борис Тасев, се превърна в екранен любимец с мъжкарското си поведение, релефно тяло (личащо и под лекарската престилка) и леко дрезгавия си глас, който сега чуваме в слушалката.

Нямам много време за книги, наблягам на учебниците по хирургия, казва Наум Шопов, който е последна година студент по медицина в Софийския университет и многократно е признавал, че желанието му е един ден да работи именно като хирург, какъвто е и д-р Тасев.

Сред любимите му книги – когато не се е заровил в учебниците или не преглежда сценария на „Откраднат живот“, е „За мишките и хората“ на Стайнбек.

Като малък имах голяма съпротива към четенето, признава Наум Шопов, който не крие, че е бил доста буен в детските и тийнейджърските си години – пиел, пушел, прекалявал с храната. Затова пък сега внимава много какво яде, тренира 7 пъти седмично и е зверски верен на приятелката си Теа и кучето им. А какво ще се случи в шестия сезон на сериала, към който д-р Тасев отпраши в кабрио редом с голямата си екранна любов Ина Фотева – предстои да разберем.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР