Наум Шопов младши: Кино? По-добре в кръв до лактите

Внукът на легендарния Наум Шопов, който носи неговото име, участва в третия сезон на сериала „Откраднат живот“

Ирина Иванова 06 April 2017

Снимка: Красена Ангелова

Ако беше решил да става актьор, Наум Шопов младши щеше да е четвърто поколение актьор – прабаба му е Мара Шопова, дядо му и баба му са Наум и Невена Шопови, баща му е Христо Шопов, леля му е Лиза Шопова. Майка му Мариана Станишева също е актриса. Само че след като в детството и юношеството си Наум участва в редица постановки и филмови продукции, изведнъж си казва: „Аз не съм актьор“. Решава да кривне от семейната традиция и вместо в театралната академия кандидатства медицина. Сега е пети курс и само една година го дели от държавния изпит.
Когато Любо Нейков от продуцентската компания „Дрийм Тийм“ му се обажда да се яви на кастинг за сериала „Откраднат живот“, Наум решава да се пробва, най-вече защото сериалът е на лекарска тематика. Притеснява се, че може би след близо осемте години, през които не се е занимавал с актьорство, рефлексите му са „ръждясали“, както сам се изразява, но явно колебанията му са били излишни. Защото Наум Шопов младши е едно от новите свежи лица в третия сезон на най-успешния в момента български сериал – „Откраднат живот“, излъчван по Нова телевизия. Най-после в лекарски сериал ще гледаме и актьор, който няма никакъв проблем с думи като „енцефалограма“, че и по-сложни.

Въпреки че е много щастлив от работата си в сериала, 23-годишният Шопов младши ни най-малко не е изкушен да се завърне към актьорството. През последните месеци, докато е снимал в сериала, той е издържал – само с петици и шестици при това – куп изпити от зимната сесия. Не е пропуснал и нито една тренировка във фитнеса – пет пъти седмично. „Освен това от пет години си имам приятелка“ – допълва той с идеята, че е намирал време и за момичето си. Дали тя е актриса? Ами не, не е.

Страстта към медицината измества в сърцето му не само актьорството, но и голямата му любов към американския футбол – спорт, който тренира в продължение на години.

Не че има много свободно време, но когато му се случва да се сдобие с такова, го посвещава на семейството и приятелката си, на кучето си – немска овчарка на година и четири месеца, и на колата си. Обожава да шофира и много си пада по високите скорости. Пада си също така и по татуировките, но засега е спрял на две и от доста време води сериозна борба със себе си, за да не си направи и трета. „Голяма краста са татуировките“ – казва.

Най-важното, което му предстои в близко бъдеще, е специализацията по хирургия. „Определено си се представям по-скоро окъпан в кръв до лактите, а не на снимачна площадка“ – с лека ирония казва той.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР