Моден блиц с... Гергана Мудова – Гати

Мениджър във фондация MUSIZ, Създател на платформата „Майстори на фотографията“

01 May 2018

Гати с типичното си чувство за хумор се спря на логоманията като тренд, който е в апогея си този сезон. Тишъртът на Gucci е един от фаворитите ни с призива Guccify yourself. (Tишърт и панталон Gucci от бутик Dress Code, гривна Виктор Павлов от галерия Сабай)

Снимка: Радина Ганчева, стилист Сандра Клинчева, асистент-стилисти Теодора Вукодинова и Сианна Маринова, грим Гергана Иванова, коса Гергана Ангелова за салон Arlet Stars

Тенденцията, от която ще черпиш вдъхновение през новия сезон е... Важно е да идва от нас, да казваме кои са добрите ни примери – като Владимир Каралеев, Петър Петров, Николай Божилов, PLiK, Bogdanin Brothers, Moré Noir... 

През пролет-лято 2018 ще инвестираш в... Купуването на дрехи и обувки е импулсивно занимание, както придобиването на изкуство. Извън шегата, ще инвестирам в работата си, учене и спорт, тоест – в мен.

Роклята е една от любимите дрехи на Гати и както тя казва: дава ефирност, подчертава силуета и… позволява на жената, ако реши, да се превърне в блян.

сребриста рокля Helmut Lang от магазин Koncept 7

Защото... аз съм най-добрата си инвестиция.

И с удоволствие ще продължиш да... снимам. Бих искала да получа същото вдъхновение и за рисуването, но се опасявам, че е безвъзвратно загубено.

Добрият вкус е... генетично заложен и съвкупност от много фактори, като начин на живот, обноски, артикулация, облекло. Живеем в среда, в която „стилът“ е доста компрометиран от хора, които карат луксозни коли, но живеят в панелки, носят Comme des Garcons, тъй като е „модерно“, но не знаят защо. Съмнявам се, че много хора знаят, че Рей Кавакубо е жена. Препоръчително е, когато избираш марка, да си наясно с посланието й, за да сте на една вълна и продуктите й да са в унисон с теб. Грози ни опасност от хора без вкус, пуснати на свобода. Малко хора притежават такъв, а тези, които го нямат, рядко го осъзнават.

Адмирираш жените, които... осъзнават, че нямат познание в тази област и се допитват до професионалисти. Това отношение е похвално и е въпрос на добър вкус.

Три имена, които съветваш да следим от съвременните артисти? Препоръката ми е субективна: приятелите ми Искра Благоева, Стефания Батоева, Лазар Лютаков, Димитър Солаков, Лубри, мъжа ми Иван Мудов, който е художник. Изложбите „Арт старт“ и нагрaдата БАЗА също информират кои млади артисти да следим.

Най-добрата част от твоята работа е... откриването на изложба, когато видя резултата от работата си. Комуникацията на изложбата е от решаващо значение – да хванеш вниманието на хората, да ги убедиш да видят нещо, без да знаят какво е, да играеш с любопитството им, а знаем, че то убива котките.

Високият ток е едно от нещата, без които Гати не може. Можем да я видим да реди изложба, възкачена на любимите си токчета. Обувките Christian Dior са в компанията на предметите, които тя винаги има подръка, особено в навечерието на една изложба.

обувки Christian Dior от бутик Dress Code

Думата, която те описва най-добре в този момент е... устремена.

Разкажи ни за последния си проект. През април беше деветото издание на „Майстори на фотографията“, което организираме с фондация „Америка за България“ и Vivacom Art Hall в Софийска градска художествена галерия. За първи път представихме жена – Мери Елън Марк. Tя е икона от генерацията на Ричард Аведон и Хелмут Нютън и оставя на света едни от най-забележителните и разпознаваеми кадри в документалната и портретната фотография. Голямата й популярност се дължи и на снимките от сетовете на емблематични филми като „Полет над кукувиче гнезно“, „Планетата на маймуните“, „Слийпи Холоу“, „Вавилон“. Снима сълзите на Денис Хопър, Марлон Брандо и Копола по време на „Апокалипсис сега“. Камерата й запечатва Шон Пен, Глен Клоуз, Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Кейт Бланшет, Брад Пит, Джони Деп, Никол Кидман... списъкът е много дълъг.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР