Джейми Дорнан - златният торс на Холивуд

Жените в живота на Джейми Дорнан, който стана световна звезда с ролята си в "Петдесет нюанса сиво"

Ирина Иванова 19 April 2018

Снимка: calvin klein

На 35 години бившият световен топмодел и настоящ актьор Джейми Дорнан продължава да се тъпче със снаксове, пържени картофки, съвсем недиетична кола и дори бира и въпреки това, ако има нещо наистина секси във филма „50 нюанса освободени“ (третата и последна – амин! – част от поредицата по романите на Е.Л.Джеймс), то това е именно той.

„Златният торс“ е прозвище, с което вестник „Ню Йорк Таймс“ удостоява Дорнан, когато през 2006 година двамата с Кейт Мос правят онази прословута билборд кампания – голи, само по джинси Calvin Klein. По онова време Джейми е сред най-високоплатените модели мъже в света, има договори с Dior, Armani и разбира се, с Calvin Klein. Дори го наричат „мъжът Кейт Мос“. Слуховете, че са били и гаджета с Мос въпреки разликата от 7 години в нейна полза, продължават да циркулират из медиите, но нито един от двамата никога не ги е потвърждавал. Фотографът Брус Уебър обожава да работи с Дорнан (между другото, Джейми все още не се е оплакал от сексуален тормоз от страна на Уебър, както направиха мнозина други модели по примера на #me too и #time’s up, поради което Vogue отказа да работи повече с фотографа).

Роден в Северна Ирландия в семейство на гинеколог и медицинска сестра, Джейми има щастливо детство, запълнено изцяло с уроци в методисткото училище, тренировки по ръгби и часове в театралната школа. Тийнейджърските му години обаче са белязани с тъга – на 16 губи майка си, която си отива от рак, а само няколко месеца по-късно четирима от най-добрите му приятели от отбора по ръгби, който е нещо като негово второ семейство, загиват в автомобилна катастрофа. Така само за около 14 месеца животът на Джейми Дорнан се преобръща на 180 градуса. Баща му и двете му по-големи сестри все пак успяват да го утешат, но най-вече му помага музиката. Прави банда заедно с приятеля си от детинство Дейвид Алекзандър – Sons of Jim. Изпълняват кавъри и собствени парчета и дори имат участия, а Дорнан разбира, че ужасно много му харесва да е под светлините на прожекторите.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР