Последната сватба на Албена Александрова

Създателката на модна къща „Рошавата гарга“ се омъжи в Лас Вегас, където живее, пише книга и крои нови планове за бизнес, свързан с модата и изкуството

Ваня Шекерова 03 април 2018

Снимка: личен архив

Албена е жена, която няма да се обиди, ако я нарека авантюристка, защото сама се определя така. Няма да се разсърди и ако я нарека играч, хазартен играч, тъй като цялата й житейска история до момента е базирана на рисковете, които е поемала без колебание – да се омъжи и да роди на 19, само 8 години по-късно да се разведе и да се омъжи отново, да се влюби в 12 години по-млад от нея мъж, с когото работи, създавайки галерията за масажи Рудраакша, да разтрогне втория си брак. После да се раздели с младия с любовник най-приятелски, както по нейно признание, го е правила с всичките си бивши. Да продаде най-свидната си „рожба“ – „Рошавата гарга“. И без да пресмята, да послуша сърцето си, което я отвежда към Америка и третия й брак.

Във всичко, което Албена предприема, присъства стил, неподражаем размах, не случайно дори и по-зрели от нея жени и мъже я признават за свой учител не само в модата, но и чисто житейски.

Албена никога не е оставяла слуховете и интригите около името й да формират нейния публичен образ. Винаги в прав текст е говорила и за бизнеса си, и за връзките си, и за намеренията си. Така го прави и сега за EVA.

Виждаме се в кафето в двора на къщата й на „Аксаков“. Облечена е в черно – клин, топ, наметната с кожена яка от сребърна лисица, късата й коса е ефектно разбъркана, стилизирана така, че да не се влияе от кожената шапка, която лежи в съседство на дивана. Край нея са двете й кученца, облечени в шарени палтенца. Напрегнато следят какво се случва в чинията на съпруга й, който довършва обяда си на съседната маса. Албена не ни запознава, но разговорът ни започва и свършва с него – третия съпруг.

Къде се намерихте, Албена?

В Пловдив. Преди девет години. Журирах в конкурс на Киро Скалата за Мис Фитнес. Качих няколко приятелки в колата и хайде към Пловдив, където винаги се случват красиви неща. В заведението, където се провеждаше конкурсът, мой съученик, с когото не се бяхме виждали много години, ме запозна с настоящия ми мъж. Тогава и аз, и той сякаш бягахме от нещо по-сериозно. Та от много пазене да не превърнем връзката си в сериозна, накрая заживяхме заедно. Запознахме се на 4 юли, емблематична дата за Америка. Бяхме смешни. Аз се пазех да покажа сериозни намерения към него, той избягваше да влиза в моята територия. Тогава имаше рекламна къща с неговата бивша съпруга. Сега вече е част от всички мои проекти. Юрист е по образование, но с изключително отношение към дизайна, интериорите, строителството. Аз също обичам да се захващам с такива неща. Живеем в Лас Вегас. Едно от нещата, с които бих се занимавала там, е преобразяване на къщи...

Негов ли беше изборът да живеете в Лас Вегас?

Да, от 2012 година ме подготвя за това. Аз не съм много по американски скроен човек, повече съм европейка като култура, арт насоченост, стил на живот. Но неговото старание и търпение спечели. Сега си живеем прекрасно, имаме много приятели, забавляваме се. Чувствам се добре. Усетих, че мога да бъда част от този град. Но ми трябваха 5 години.

Трябва ли да си хазартен тип, за да харесваш Вегас?

Вегас не е Америка. Аз съм хазартен тип с всички експерименти, които направих с живота си. Обичам и да играя, някой път имам шанс, някой път не. Не съм крайно запалена, имам някаква мярка и лимит. Обичам да рискувам, като по-млада рискувах и със скоростите. Сега вече не мога така. Вегас е познат с главната улица, но е три пъти по-голям от София и там се случват много неща. Гостуват най-големите певци, театри, балет, опера. Селин Дион пее там, Елтън Джон. Ежеседмично или ежемесечно шоу имат много известни имена. Трябва обаче да го познаваш отвътре. Ходих за първи път там през 1999 г. И честно казано, не ми хареса. Затова дълго казвах на мъжа ми да не ме занимава с тоя град. За мен той беше само бутафория. Когато обаче поживееш малко по-дълго, разбираш, че има различен чар.

Във Вегас има страшно много изкуство, галерии. Мечтата ми е да имам там галерия. Това се цени повече, отколкото в България. Запознах се с Макдоналдс, онзи скулптор, който разказва с творчеството си за Цирк дьо Солей, чийто дом е във Вегас. Непрекъснато гостуват изложби. Попаднах на постоянна експозиция на Антъни Хопкинс, оказа се, че той рисува. Беше направил уникални платна. Всеки последен четвъртък от месеца гостува във Вегас и се среща със свои почитатели, с притежатели на негови картини, като имаш предвид, че цените им започват от 36 000 долара. Това са неща, които турист няма как да знае.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Илиана
04 април 2018, 16:21

Боже, в какви глупости вярват вече българите - прераждане, карма... Да умреш от смях. И това са хора на възраст. Как сте живяли без всичките тези неща досега? Толкова години комунизъм и изведнъж - хоп - йога, карма, прераждане. Бабите ни все в карма са вярвали и с йога са се занимавали.

ТВОЯТ КОМЕНТАР