Диана Димитрова, бягащата с вълци

С кого дели Диана таванското си любовно гнездо, защо не е ходила две години на училище, кой е личният й тотем, какво прави след полунощ и защо обича да предизвиква живота. Д-р Огнянова от „Откраднат живот“ пред EVA

Ирина Иванова 22 March 2018

Снимка: Васил Германов

Ако някой астролог реши да направи хороскоп на актрисата Диана Димитрова – е, пожелавам му успех, понеже тя е наясно само с това, че е Овен, при това първоаприлски. Часът на раждането й тъне в мъгла, тъй като майка й е била на път, когато започнали родилните болки, и едва успяла да се добере до болницата в Добрич. Освен това, Диана май се е родила в осмия месец, но дори това не е много сигурно.

Сигурното е, че 27-годишната актриса влезе в редиците на лекарския сериал „Откраднат живот“ в ролята на уролога д-р Огнянова, попадайки по този начин както в нашето полезрение, така и в прегръдките на суровия, но справедлив (пък и готин) шеф на болницата доцент Банков (Юлиян Вергов). Онова, което може би не знаете е, че... това не е първата й роля в „Откраднат живот“.

Нашето запознанство започна с едно страхотно женско минипарти (макар че Врубел е котарак, а и той беше на партито) в очарователното таванско ателие на Диана, по време на което слушахме готина музика, пихме уиски и чай, похапвахме ядки и ментов шоколад и си разказвахме истории от миналото и бъдещето.

Не се изненадвайте, че в нашата фотосесия Диана е в компанията на вълк (или по-точно на вълчак – чехословашки вълчак, както е названието на породата, на име Черок). Самата тя е влюбена във вълците, а по-нататък ще разберете защо. Ще разберете и каква история с Черок и баща му Терес, достойна за цял филм, се разигра в рамките на нашия снимачен ден. Освен актриса, Диана е и художник, има и две издадени книги за деца, написани и илюстрирани великолепно от самата нея – „Влад“ и „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“. Не са обикновени детски книжки, наситени с жизнерадостна инфантилност. Актрисата вече знае, че третата й книга ще е за едно момиче и два вълка. Мисля, че се досещам
кое ще е момичето.

2018 г. се очертава вълнуваща за Диана. През януари беше световната премиера на филма „Смъртоносна надпревара 4“ (Death Race 4) с Джейсън Стейтъм, където участва и тя, а по-нататък предстои и премиерата на българския филм „Писма до Антарктида“ на Станислав Дончев с Диана и Ирмена Чичикова в главните роли.

Преди това обаче д-р Огнянова („Нямам нищо общо с нея в истинския живот“, казва ни актрисата) отговаря на въпросите ни, споделя историите си и без колебание, дори с прегръдка, ни посреща в своя свят. Първото, което забелязваш в нея, са големите й тъмни, топли и някак тревожни очи и леко меланхоличната й усмивка. Мъжете най-вероятно първо забелязват други неща, но тяхна си работа.

С кого дели Диана таванското си любовно гнездо, защо не е ходила две години на училище, кой е личният й тотем, какво прави след полунощ и защо обича да предизвиква живота. Д-р Огнянова пред EVA.

Диана, наистина ли си участвала в „Откраднат живот“ преди да влезеш в ролята на д-р Огнянова?

Да, не е тайна. Имах малка роля в първия сезон, но тогава бях с къса руса коса и изглеждах доста по-различно. Освен това, сега съм с около десетина килограма по-слаба. Спомням си, че имах два или три снимачни дни, които минаха като насън, защото дойдох на снимачната площадка директно от погребението на баба ми, след като бях пътувала цяла нощ и бях още в шок. Баба ми ми беше най-най-близкият човек и най-добрият приятел. Тя се е грижила за мен през по-голяма част от детството ми. Знаех, че би се радвала да ме види как продължавам напред и че въпреки тъгата и скръбта от загубата й отивам на снимки. Сега съм сигурна, че ме гледа отгоре и ми стиска и плетки, и палци.

Защо така се случи, че баба ти те отгледа? А родителите ти?

Майка ми и баща ми са разделени. Майка ми замина да работи в Гърция, когато бях на 12-13 години, връщаше се в началото, но после замина окончателно и досега си е там. А баща ми в един момент живееше в Италия – може би за около година. И въобще много пътуваше. Сега се занимава с пчеларство. Аз от много рано съм самостоятелна, което си има и своите недостатъци, особено в тийнейджърска възраст. Но така ми се случи, че важните решения в живота си винаги съм ги взимала сама, а това е доста... изграждащо.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Иванова
02 December 2018, 11:21

Изключителна актриса и талант, харесва ми както като актриса така и по начина по който мисли.Пожелавам и успех в професиоалния и път, както и в живота!

ТВОЯТ КОМЕНТАР