И наградата Оскар отива при...

Кой филм се оказа големият победител, кои актьори си тръгнаха със статуетки, имаше ли изненади на тазгодишните награди Оскар

eva.bg 05 март 2018

Снимка: getty images

Наградите Оскар бяха раздадени за 90-ти път снощи в Лос Анджелис и трябва да признаем, че тази година нямаше много варианти за изненади при победителите. Филмът на Гийермо дел Торо „Формата на водата“ имаше най-много номинации – цели 13, а равносметката в края на вечерта беше четири спечелени статуетки. Това обаче не означава, че Гийермо има причина за недоволство, защото той гордо вдигна във въздуха Оскар за най-добър филм и за най-добър режисьор. Лентата бе отличена още за дизайн на продукция и музика.

Липсваха големи изненади в актьорските категории, къдeто съвсем очаквано и заслужено Франсис Макдорманд беше отличена за главна женска роля, а Сам Рокуел за поддържаща мъжка за филма им „Три билборда извън града“. Алисън Джени победи в категорията за поддържаща женска роля за играта си в „Аз, Тоня“, а Оскар за най-добър актьор в главна роля пак абсолютно заслужено отиде в ръцете на Гари Олдман за „Най-мрачният час“.

Филмът на Кристофър Нолан „Дюнкерк“ спечели в категориите за звук и монтаж, така че може да се похвали с цели три статуетки, „Блейд Рънър 2049спечели за кинематография и визуални ефекти, „Get Out“ за оригинален сценарий, а „Назови ме с твоето име“ за адаптиран. “Phantom Thread” спечели само един Оскар – за дизайн на костюми, а „Най-мрачният час“ победи в категорията за грим.

За разлика от миналата година, този път никой не обърка имената на победителите, въпреки че още в началото на церемонията водещият Джими Кимъл предупреди присъстващите, да не бързат да стават, когато чуят името си.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР