Монолози за вагината

Четири Еви изпробват различни вагинални тренажори и споделят опита си

16 November 2017

Рени Аврамова, редактор козметика
И съпругът ми се амбицира да повиши нивото си

Kegel8 Trainer

За мен сексът и редовното му практикуване е част от хармонията в брака. За щастие, мнението ми е споделено и от съпруга ми, който винаги ме е стимулирал да търся нови практики за взаимно удоволствие. Прочетох методите за развиване на вагиналната мускулатура, описани в тантра и дао секса, но някак си тези упражнения си останаха за времето, в което ги разучавах. Преди години се запознах и с програмата от упражнения за вагиналните мускули на д-р Арнолд Кегел и според мен те оказаха доста положително влияние върху сексуалния ми живот. Затова с любопитство започнах експеримента с тренажора Kegel8 Trainer. Притеснявах се дали правилно ще изпълня заданието, но след включването на апарата всичко се оказа лесно и някак си интуитивно.

Тъй като всеки тест започва с предварителни данни, направих измерване на състоянието на тазовата ми мускулатура. Скалата отчете не особено въодушевяващ резултат. Като споделих това със съпруга си, той полюбопитства какво ли ще се случи след приключване на тренировъчния период и дали и той ще бъде на моето ниво. Ще разберем, но по-късно. Нека добавя, че съм майка на момиченце и след раждането усетих, че интимните мускули се отпускат, а това със сигурност намалява удоволствията при любовния живот. Тъй като целта на редовните тренировки с мускулите на тазовото дъно е не само за подобряване усещанията при секс, но и на тонуса и хормоналния баланс, както и регулиране на месечния цикъл, бях мотивирана не само да започна, но и да изпълнявам редовно упражненията у дома. За максимален ефект трябва да се правят два пъти дневно по 10-12 минути, но чистосърдечно признавам, че успявам да отделя време само сутрин преди работа, и то само в дните, в които не съм в месечен цикъл. Нямах неприятни усещания и тренировката с тренажора Kegel8 стана част от сутрешните ми упражнения наред с коремните преси в леглото. Предупредиха ме да очаквам осезаеми гарантирани резултати след 3 месеца, но само след 3 седмици според скалата достигнах до ниво 5, а желанието за проверка на моето състояние и доказване на нивото на съпруга ми е изключително редовно.

Стиляна Йорданова, йога инструктор в Йога студио Дивали
Допълнение към даоистки практики

Механичен тренажор Kegel8

Йога е неизменна част от живота ми повече от 8 години като средство да преоткривам себе си в дълбочина, да преодолявам съмненията, и не на последно място – да поддържам здравето и възстановявам силите си сред всекидневната динамика. С течение на времето се появи вдъхновението да структурирам практиката си така, че да отговаря на специфичните ми потребности като жена. Търсих упражнения с благотворен ефект върху женското тяло и попаднах на даоските практики с нефритено яйце. Включих ги в ежедневната си йога програма и резултатите не закъсняха. С годините дойде и желанието да споделям тази опитност с други жени. След като преминах няколко кратки курса и едно по-задълбочено обучение за инструктори, започнах да водя и женски практики.

В търсенията си нямаше как да не попадна и на набиращите все по-голяма популярност упражнения на Кегел. От няколко месеца имам механичен тренажор Kegel8. Това, което на пръв поглед събуди любопитството ми, бе възможността да бъде измерена с точност, в цифри, силата на интимните мускули (умът така обича да поставя оценки и етикети!). Очаквах, че след редовните практики с нефритеното яйце резултатът ми ще бъде висок. Но след първия опит с тренажора се оказа, че може още много да бъде постигнато. Това ме мотивира и започнах да правя упражненията. Едно от хубавите неща на тренажора е, че е напълно подходящ и за самостоятелна практика, защото на дисплея се изписват инструкциите за всяка програма. Така съзнанието ми не е ангажирано с броене на повторения, засичане на време – просто следвам зададеното темпо. И въпреки че не отделям на упражненията толкова време, колкото ми се иска, все пак съм станала осезаемо по-силна – потвърдено и от покачването на резултата по скалата на дисплея.

Определено намирам тренажора за полезна и смислена придобивка за всяка жена. Всеки път, като го погледна, съм удовлетворена, че правя нещо хубаво за себе си.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Мария
01 December 2020, 19:46

Здравейте! Статията ви е чудесна!

ТВОЯТ КОМЕНТАР