Маги на 1000 места Халваджиян

Не мога да чакам аз. Радой Ралин казваше, че търпението е форма на гниене. Какво да чакам? Животът свършва, да не съм на гара да седя да чакам.

Адриана Попова 01 June 2017

Снимка: Светослав Караджов

Маги Халваджиян, тв и кинопродуцентът, мечтателят и вечното момче, стана на 50. В навечерието на юбилея си дори не помисли да намали темпото от 200 км/ч, с което лети по магистралата на живота. Беше в Мексико за снимките на филм, в който участваха световни звезди като Пол Сорвино, Майкъл Медсън и Уилям Болдуин. Сред продуцентите е на вече готовия филм на ужасите Havana Darkness. Готов е и със сценария на сериал с името „Самодиви“, някъде на границата на трилъра и фентъзито. Докато прави 1000 неща, навестява и апаратната на „Като две капки вода“. 1002-ото нещо е да пуши пури с цел да намали цигарите. Срещаме се с него в кабинета му, на чиято врата виси табелата The Fuckin’ Boss.

Каква е историята във филма, който снимахте в Мексико?

Един пич, американец, тръгва към Талин, където го чака младата му съпруга, но на летището среща стар приятел, запиват се и когато нашият се събужда, е в самолет на път за Акапулко. В Акапулко започват да го преследват мексиканци, полиция, ЦРУ и куп народ, всички смятат, че е куриер и носи пратка. Жанрът на филма е екшън комедия.

Маги с Майкъл Медсън

Кои изпълняват главните роли?

Младата двойка са американци, по-неизвестни имена. Подкрепихме ги с няколко звезди. Американския сенатор ни го играе Пол Сорвино. Наемникът, който преследва главния герой, е Майкъл Медсън. Уилям Болдуин е бизнесменът, за когото е пратката. В 5-6 роли имаме мексикански актьори, за да можем да продаваме на мексиканския пазар, който е петият в света по боксофис. Мексиканците са над 90 милиона. Мислехме да пуснем филма май-юни, но сега ще видим дали няма да забавим премиерата, защото покрай историите със стената на Тръмп песото падна много, това сваля цените на билетите.

Къде снимахте?

В Акапулко. Мислех го за курорт, оказа се четиримилионен град. Страшна красота е там. Акапулко е бил в топ 3 на световните курорти в края на 70-те, 80-те години. През 80-те наркокартелите го превземат и изгонват туристите. Сега властта е взела драстични мерки да върне имиджа му. В момента в петзвездни хотели на брега на морето можеш да наемеш стая за 40 долара. Но с 40 долара нощувка тези комплекси не могат да се поддържат. Създали са фонд, който да рекламира Акапулко по света, да се шуми около него. Направиха тенис турнир, преди 2 или 3 години го спечели Григор Димитров. Ние се насочихме към Мексико по идея на наш партньор, доста популярен мексикански актьор, който от много години живее в Щатите, има филмова компания. Каза ни, че ако снимаме в Мексико, ще получим съпорт от държавата, защото имат нужда от реклама. Полиция, военни бяха в наша помощ.

А бихте ли казали на туристите – там е хубаво, отидете?

Зоната около хотелите е абсолютно спокойна. Имат 6 вида полиция, които я охраняват нечовешки. Проблемите започват след хълмовете, зад които е разстлан градът. И там вече не е ясно какво може да ти се случи. Но пък в повечето латинодържави е така, не е някаква изненада.

В Мексико проблемът с отвличанията е много сериозен.

За Акапулко не съм чул. В Мексико Сити се случва. Преди две години ходихме на почивка с Кремена и децата от другата страна, откъм Канкун. Там е абсолютно спокойно. Охранява се страшно. Това се опитват да направят и в Акапулко, да изтласкат наркокартелите. И ще се справят. Държавата науми ли си нещо, ще го направи. Няма сила, която да ме убеди, че в България не могат да ликвидират бандитите. Един стадион хора са.

Как се работи с тези звезди, с които снимахте в Мексико? Нямат ли предубеждения, че предложението е от България.

Не, това си е бизнес. Помогнахме на Асен Блатечки да ангажира Майкъл Медсън за филма, който снима – имал нужда от звезда, която да се появи. Казахме му, че сме работили с Майкъл, че е страшен пич и че може би би се съгласил да дойде, макар и за малка роля, защото много обича да работи в Европа. И той пристигна, снима с Асен, във филма играе баща му.

следваща страница »
4 КОМЕНТАРА
4
AVA
06 June 2017, 16:22

Потресена съм от изключително малоумната идея на сериал за самодиви-сутеньорки! Това е наистина отвратително и направо не ми се вярва, че може да хрумне на нормален човек...

3
Лора, но не Каравелова
02 June 2017, 14:21

Това старо момче не знае ли, че историите за вампири и самодиви са вече демоде? Ей, един свестен филм вече няма - само кръв и върколаци. Нищо чудно, че пощуря тоя народ.

2
Rositsa Benova
01 June 2017, 16:12

Blazia i na Kremena!A pak nie kato balgari mogem samo da se gordeem S takav chovek!!!!!

1
Ксеня
01 June 2017, 10:35

Истински, внушителен и бляскав.....Успех :)

ТВОЯТ КОМЕНТАР