Милица Гладнишка и красотата на несъвършенството

Заради дарбата й да имитира избрахме за Милица образите на три съвременни популярни героини – Моника Белучи, Мадона и Синди Крауфорд.

Ваня Шекерова 09 May 2017

Снимка: Васил Германов, артдиректор Биляна Савова, грим Даниела Аврамова, коса Георги Петков за салон Georgi Petkov

В неделя снимаме Милица за корица, тя превръща сесията в студиото в моноспектакъл. В понеделник с колеги правим шоколадови бонбони при Тами Калваши. Темперираме шоколад, разливаме го във формички, бъркаме ганаш, търкаляме трюфели, украсяваме, пошираме и установявам, че от всички съставки на бонбоните предозираме, как пък не ни трепна ръката надолу, че да ни станат изделията по-елегантни, с перфектни форми като фабричните! Резултатът е твърде далеч от съвършенството, но е надарен с любов, с щедрост, с импровизаторски талант и много желание. Затова е толкова вкусен и получава заслужени аплодисменти от всички, които го опитват. Някак от само себе си изплува сравнението между него и актрисата, и певицата, и смешницата, и безподобницата Гладнишка, чиито снимки се появяват на редакционния сървър. И тя е прекрасна в несъвършенството си, винаги гладна и винаги на диета, винаги цветна и преливаща от идеи и каузи. И от истории.

На 21-ви април беше премиерата на спектакъл, в който Гладнишка заедно с Камен Во, Алекс Сърчаджиева и Димитър Живков правят „Секс за първи път“ под режисурата на Димитър Стефанов. Пиесата е на Кен Девънпорт и е базирана върху истински истории, разказани в сайта myfirsttime.com.

Работейки върху ролята си в спектакъла, освен за себе си, Милица научила и доста за колегите си. Всеки от тях имал какво да разкаже от личния си опит в секса. А Милица, о, при Милица всичко е смешно, тя оцветява с чувството си за хумор и най-сериозните ситуации. Дори работата си като преподавател по актьорско майсторство на новите участници в шоуто „Като две капки вода“ по Нова телевизия, където още в първото издание толкова много хора разбраха, че освен артистичен, Милица притежава и ярък музикален талант.

Имам талант, глас, чувство за хумор, позиция, мисъл. Не съм човек, който на всяка цена иска да е под прожекторите. Само с това, което съм изработила, нещо качествено.
Заради дарбата й да имитира, да се превъплъщава избрахме за Милица образите на три съвременни популярни героини – Моника Белучи, Мадона и Синди Крауфорд. Първата – заради преливащата женственост и сексапил, каквито Милица несъмнено притежава. Втората – заради страстта на Гладнишка към музиката. И третата – защото е наистина много смело да се въплътиш в ролята на истински модел, при това с кауза, а Милица има повече от една кауза. Извикахме Дани, една от шестимата гримьори и на участниците в „Като две капки вода“, коафьора Жоро и се заиграхме.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР