Етно терапия

3 нови места в столицата с характерна кухня привличат търсачите на приятни усещания за духа и небцето

Елка Влаховска 03 February 2017

Ресторант Capo

 

Ресторант Capo

В центъра на центъра, на емблематичната ул. Съборна 14, ресторант Capo залага на средиземноморския вкус. Дали ще избере калмари, октопод или лаврак, или топящите се в устата крехки агнешки котлетчета, човек ще потъне в гурме удоволствията, характерни за кулинарията на народите, които ценят чистите вкусове, пресните продукти и свежите ароматни подправки. Винената селекция е не само богата, но и изключително прецизна. Концепцията на интериора е заимствана от стилистиката на Etro Home, една от водещите италиански марки в текстила за дома. Дамаските и аксесоарите са от последната колекция на марката.

Бодега Ранчеро Стекхаус

Новият ресторант от веригата „Бодега“ на бул. Никола Вапцаров 6 в столицата залага на бразилската кухня, като предлага модерна концепция на т.нар. чураско – прясно месо, приготвяно на скара от гаучосите в Южна Бразилия. Мястото не е за вегетарианци, защото над 15 вида месо „ранчеро“ (условно най-добрата селекция на ранчото) се поднася на огромни шишове. Тънкостта е в качеството на месото и начина му на изпичане, за да е крехко и вкусно. В допълнение на това пиршество е салатният бар, който според традициите на бразилското гостоприемство предлага изключително разнообразие на салати, сосове, гарнитури, студени мезета и различни видове прясно изпечен хляб. Място за големи компании с вълчи апетит и настроение за латино музика.

Ресторант Korea

Толкова рядко се срещат заведения с автентична корейска кухня у нас, че човек непременно трябва да си причини удоволствието да опознае тази далечна култура на хранене. Прочутите национални ястия „кимчи“ и „кимбап“, както и разнообразни супи, готвени ястия и десерти, ще ви поднесат в гостоприемната, макар и непретенциозна среда, на новооткрития ресторант Korea на ул. Проф. Георги Златарски 5 в столицата. Мястото не е централно, но пък предлага удобства за паркиране, както и детски кът. Към традиционната азиатска култура на обслужване прибавете и факта, че ресторантът е нов и всички се опитват да дадат най-доброто от себе си в представянето на корейската национална кухня.

1 КОМЕНТАР
1
миро
04 February 2017, 12:28

"Латино музиката" в Бодега Ранчеро Стекхаус не струва!

ТВОЯТ КОМЕНТАР