Моите 7

Седем неща, които ме докоснаха през последните седем дни

eva.bg 11 December 2016

В рубриката ни "Моите 7" ви представяме 7 неща, които са ни докоснали през последните 7 дни. Смешни или тъжни, сериозни или не съвсем, в работно време или на дивана вкъщи, това са нашите лего блокчета, с които строим живота си.

Кристина Симидчийска и "Нейните 7"

Понеделникът ми започна с sms: “Имаш мейл с нещо интересно.” Вярно беше. Едва изчаках неделя за да ви споделя за Meshka – чисто новата българска марка за ръчно изработени памучни дизайнерски чанти за момчета и момичета. Да, говорим за същите онези военни торби с почти 150-годишна история, превърнали се през 80-те в символ на бунтарска независимост. Сега Meshka е тук с по-широки презрамки, допълнителен хастар, вътрешен джоб и както казва авторката й – “този път носи в себе си само свобода.” Вижте първите осем модела на чудесния им сайт meshka.eu (там може и лесно да поръчате).

В темата с подаръците: тази година ще пропусна коледните празници, но не и еуфорята около тях. Всъщност, смятам да й отделя точно три дни. Маршрутът ми следващия уикенд е стегнат и изчерпателен с дизайн пазарите “Ангели и прасета” (в Склада от 16.12), Nordic Design Bazaar (в Cosmos Coworking Camp от 15.12) и Fika (отново в Cosmos от 17.12).

Доскоро с леко отегчение заявявах, че не гледам сериали, с надеждата да сменим вече обичайната за всяка компания тема. От седмица обаче се жалвам, че нямам време за новия епизод на “Младият папа” (HBO). Паоло Сорентино и Джъд Лоу са създали абсолютна рокзвезда. С антураж – вселена и не по-скучен саундтрак.

И като говорим за филми, в убийствената програма на предстоящия кинофестивал Sundance ще дебютира новият филм на великолепната Кейт Бланшет. Ние си знаем, че за нея невъзможни роли просто няма, но в Manifesto Кейт ще ни предизвика с цели 13 превъплъщения. Филмът е “реверанс към най-вълнуващите и страстни артистични демонстрации на ХХ век, от футуристите и дадаистите до поп-арта, артистите от Fluxus, Ларс фон Триер и Джим Джармуш.” Нямам търпение, честно.

Помните ли “Телма и Луиз”? Любим филм, абсолютна кино класика и модна инспирация, символ на 90-те и зараждането на феномена Girl Power. Е, тези дни си го припомних с новия клип Fire на френския дует Justice, в който Сюзан Сарандън в бял тишърт и изтъркан деним отново влиза в кожата на Луиз - зад волана на син кабриолет или танцуваща като за последно на фона на пустинни пейзажи заснети в стилистиката на 70-те. Супер, ще кажете, ама няколко дни по-късно излезе и новото видео на The Rolling Stones, в което лошото момиче на Холивуд Кристен Стюарт префучава под залязващото слънце на Лос Анджелис в разкошен син Форд Мустанг (спира само пред зебра, то се знае), пуши и танцува като за последно, и – познайте – носи разкъсан бял тишърт и изтъркан деним. Не знам. Вие си правете изводите.

А най-якото нещо, което ми се случи през изминалата седмица беше потвърждение на идеалистичната мисъл: “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”… Понякога, това “отвсякъде” е зад ъгъла в офиса ти. Миро, благодаря! Черпя те със следващото видео:

Видео на седмицата: Джеймс Кордън достойно ще напусне шоуто си Carpool Karaoke след като сбъдна мечтата си да попее, танцува и флиртува с неизтощимата поп икона Мадона:

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР