Александър Сано без прикритие

За мъжкото в мъжа, семейството, фобиите, парите, бежанците – Сано пред EVA

eva.bg 17 September 2016

Преди години Сано влезе в полезрението ни като Среброто от триото „Братя Мангасарян”, а после ни показа какво може и като актьор („Под прикритие”, „Тилт”, "Миграцията на паламуда", "Кербала") и като телевизионен водещ. Последното му засега „гостуване” на страниците на EVA бе в компанията на любимата му жена, а вече и законна съпруга – Нели Атанасова и техните деца Ава и Иво.

Сега може да гледате Сано в „Без прикритие“ - ново онлайн шоу , изградено изцяло върху най-добрите, най-вълнуващите и най-запомнящите се моменти от култовия сериал „ Под прикритие”. Той е водещ на шоуто в компанията на певицата и актриса Миленита, която изигра ролята на Ади в сериала. Всяка неделя се излъчва нов епизод от шоуто.

 

Гледал ли си „Под прикритие”? Много актьори твърдят, че не обичат да се гледат на екрана.

От първата до последната секунда. Да можеш да си чист зрител на филм, в чиято „кухня” си присъствал доста дълго време е истинско удоволствие.

Какво се промени в живота ти, докато снимаше „Под прикритие“?

Както каза колегата и приятелят ми Силвестър Силвестров в едно друго интервю, предложенията за секс се увеличиха неимоверно! Хахаха. Промениха се доста неща и то все за хубаво. Този сериал ми даде много, а в замяна не взе нищо. Нищо не ми беше трудно или тежко. Засега нямам причина да категоризирам като „трудно“ нищо, което съм преживял в професията си. Свързано е само с любов. Така че откъдето и да го погледнеш „Под прикритие” си бе тотален джакпот 

Как би описал собствения си свят?

Уравновесен. Научих се с годините да поглеждам на битието си отстрани, отдолу, отгоре. Така добивам по-реална преценка за себе си в целия този пъзел, наречен живот и поддържането на баланса ми се отдава по-лесно.

Какво според теб прави мъжа мъж?

Комплекс от качества. Да не се самозалъгва за това кой е, какво представлява и какво може. Достойнство. Джентълменско отношение и любов към жени и деца. Остро чувство за справедливост.

Най-безсмислено похарчените пари в живота ти? А най-смислено похарчените?

За безсмилено не знам, но най-смислено похарчените пари са били за здравето на различни хора.

С какво се справяш в момента?

С втори сезон на готварското телевизионно шоу, на което съм водещ, две театрални постановки, още две предстоящи, нови филмови проекти, първокласничка, бизнес, разбира се с „Без прикритие“ и... последният да затвори вратата

Ако можеше да изтриеш някой момент от живота си кой би бил той?

Не бих направил такова нещо. Дори и най-големите тъпни, които са ми се случили, имат значение за мен. Това са си уроци.

Имаш ли си фобия?

Да. От тъпанари. По-точно не е фобия, а са ми досадни.

Кое е важното, на което са те научили родителите ти?

Благодарен съм им за всичко, което са направили, за да бъда като човек това, което съм.

Имаш интересно семейство – дядо арменец, баба със смесена френско-италианска кръв... Разкажи ни повече за тях, за родителите си, с какво се занимаваха.

Този род, за който говорите ми е по бащина линия. Дядо ми Нерсес и баба ми Кармен са родени в Цариград (днешен Истанбул). За рода на дядо ми не знам много, а баба ми произхожда от два аристократични рода. Нейни прадеди са били маркизи. Женят се и след проблемите, които настъпват за арменците в Турция се изселват в България. Техните братя и сестри избират Франция и Италия.

Като човек, учил политология, как смяташ, че трябва да се разреши проблема с бежанците?

Мисля си какво бих направил на тяхно място и честно казано не бих избягал, бих воювал за правото си аз и децата ми да живеем в родината си. Защото днес ще избягаш от страната си, вместо да я защитаваш, утре могат да те подгонят и от там, където си мигрирал... Вечно ще бягаш ли? Няма да открия топлата вода като кажа, че човек трябва да си е при корените. И съм сигурен, че това важи за поне 95 % от хората по света. Страхотно е да можем да се движим свободно по планетата, но домът си е дом. Има си и някаква почти биологична обосновка за това.

Кое е най-далечното място, до което си стигал? Кое пътуване никога няма да забравиш и защо?

Много обичам да пътувам. Най-далеч съм ходил до Куба - два пъти. Ходил съм в 16 държави, а Полша ми е една от любимите.

В какво искаш да станеш по-добър, отколкото си в момента?

Просто искам да стана по-добър от себе си.

1 КОМЕНТАР
1
ДДД
25 September 2016, 17:30

Браво на момчето! На сто процента одобрявам това, което каза за бежанците. Най-после да се поставят нещата в ТОЗИ дискурс - да се върнат в родините си и да работят за тях. А не да се натрапват готовански на други държави. Всеки е полезен там, където са корените му.

ТВОЯТ КОМЕНТАР