Огледало за обратно виждане

Ако сте решили, че сте си свършили работата във фитнеса, намерете огледало за обратно виждане. Ще разберете, че има още мнооого работа

Милена Попова 06 May 2016

Във фитнес залата често тренирам пред огледалото. Разглеждам корема и бедрата си и си казвам: ето, откакто тренирам редовно, изглеждам по друг начин. Да, но наскоро се завъртях в една пробна и успях да се разгледам и отзад. Амиии… Отзад нещата изглеждат по друг начин. Не само ханшът, но и ръцете изглеждат по друг начин. Затова моят съвет е: ако сте решили, че сте си свършили работата във фитнеса, намерете огледало за обратно виждане. Ще разберете, че има още мнооого работа.

Огледалото в пробната ме накара да започна редовно да правя джогинг, едно удоволствие, което бях занемарила. Разбира се, удоволствие е, ако не се прекалява с него и не изцежда силите, а само зарежда с енергия. Скоро видях в интернет книгата на един американски персонален треньор, наречена „Седенето е новото пушене“. Горчива истина, за съжаление.

Ако е така, то аз съм страстен „пушач“ от нов тип, прекарващ повече от 7 часа пред компютъра всеки ден.

Едва ли ще си я поръчам по интернет, но затова пък търся начин да си купя книгата на големия японски писател Харуки Мураками, наречена „За какво говоря, когато говоря за бягане“. Известно е, че 67-годишният Мураками всеки ден става в 4 и задължително пробягва по 10 километра, а понякога добавя и 1,5 км плуване в басейн. Твърди, че е започнал да бяга, защото е усетил, че му е необходима сила и издръжливост, за да пише по няколко часа на ден. Е, аз нямам тази амбиция, но обичам да тичам. Ето какво ме посъветва персоналният ми треньор за джогинга:

- 20 минути са напълно достатъчни за една тренировка. Тичайте и повече, ако искате, но когато усетите умора, трябва да прекратите. Грешка е да се тича до пълно изтощение.

- Тичайте с различна скорост – може да правите скоростни отсечки, съчетани с по-бавно бягане.

- Избирайте леки обувки. Маратонките с дебели подметки поставят крака в неестествено положение.

- Избирайте да тичате навън. Бягащите пътеки травмират коленете и глезените, ако тичате само на тях.

- Когато тичате, дръжте корема стегнат и мислете за стойката си. Стремете се да постигнете лекота на движенията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР