Раздяла с целулита в обедната почивка

Ваня Шекерова 23 October 2015

Аз съм от жените, които не се отчайват в борбата си с възрастта и с всички съпътстващи я проблеми. Вярвам, че индустрията на красотата ще извади на бял свят още едно ново оръжие, с което ще накара старостта да отстъпи и може би най-накрая да се предаде. Така че с неувяхващ ентусиазъм се съгласих да изпробвам действието на нов апарат за въздействие върху признаците на стареенето – бръчки, отпускане на кожата, тъмни кръгове под очите и целулит. Да, най-вече целулит, с който положението е под контрол, но пълната победа изглежда непостижима. Тъкмо затова обещанието за видим резултат още след първата процедура с апарата Venus Legacy в новооткритото студио за красота Murphy ми се видя пресилено.

Но нека караме поред.

Недоверчиво се оставям в ръцете на лъчезарно момиче, което ми обяснява, че апаратът въздейства върху целулита и отпуснатата кожа с технология, комбинираща мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле и вакуум. По време на процедурата участъкът се загрява до 60 градуса в дълбочина, което стимулира производството на колаген и еластин, свивайки
фибробластите между мастните клетки. 60 градуса! Не е ли твърде много, няма ли риск за организма, чела съм, че раковите клетки загиват при телесна температура над 40 градуса! Не, отвръща терапевтката, температурата се контролира и в зависимост от зоната, в която се работи, се модулира в определени граници.  

Започваме. Лежа по корем, защото момичето работи върху седалището и задната част на бедрата ми – там има натрупвания от мастна тъкан, така че като стисна, кожата ми добива вид на портокалова кора. Усещам загряване (напълно поносимо, даже приятно), усещам мляскащия звук на засмукването на кожната гънка и натиск. С кръгообразни движения девойката масажира с по-голямата глава на апарата зоната вляво. След като приключва, предлага да ме снима с телефона ми, за да видя разликата. Лявата ми задна част е порозовяла и е чувствително по-гладка от дясната. А като че ли и леееко повдигната. Само след половин час!

След края на процедурата усещам болка в бедрата. Вечерта се поглеждам в огледалото – цялата съм в синини. Момичето ме предупреди за възможни кръвонасядания в третираната зона, тъй като апаратът раздвижва тъканите много дълбоко, стимулира кръвообращението и дренира. Но все пак не очаквах, че дори и при обръщане в леглото задникът ще ме боли. Нито че ще бъда толкова насинена.

В интерес на истината, болката се компенсира от чувството, че плътта ми в третираната зона е някак си омекнала. Не беше субективно – на мястото на твърдата и застинала маса имаше гладка и мека кожа.

Седмица по-късно от синините нямаше и следа. Но преди да си направя втората процедура (препоръчително е да са през седмица), се оплаках на момичето. А то ме успокои, че било нормално и ми разказа как една от клиентките й била пред прага да зареже терапията при вида на насинените си бедра. Но събрала кураж да продължи и накрая била повече от доволна, направо летяла от щастие.

Хм, казвам си и се опъвам върху кушетката. Снимките след края на процедурата веднага сравнявам с тези от първия сеанс. Изглеждам още по-добре отзад, приближила съм се с още една стъпка към конкурса „Мис дупе“! След само още половин час!
Обувайки панталона си, усещам, че се е поопразнил там, където трябва.

Не съм си мерила обиколките. Но разполагам с личен архив в телефона, който документира разликите след всяка следваща среща с Venus Legacy. Не ми е удобно да публикувам снимки на собственото си д..., затова ще опиша финалния резултат след 6 процедури (за оптимален резултат се препоръчват поне толкова).

Осезаемо охлабване на дрехите в ханша, макар че кантарът не показва съществено отклонение в теглото. Вместо твърда и сякаш безжизнена плът в областта на бедрата и дупето – еластична и пъргава (не ми идва наум друга дума, с която да изразя промяната в зоните на третиране) кожа, с видимо по-ведър цвят.
Давам си сметка, че това едва ли е завинаги – начинът на живот с много седене зад компютъра, с що-годе прилично хранене и пиене на вода, но с мързеливо използване на асансьора, сигурно пак ще ми докара проблем от портокалов характер. Но засега съм 100% убедена, че това, което направих за себе си с помощта на Venus Legacy, е най-доброто възможно от всички съществуващи и познати ми досега начини да отбележа точка в борбата с целулита. Вярвам, че и в останалите си възможности – да изглажда бръчки, да премахва тъмни кръгове под очите, да стяга и тонизира кожата на корема, вътрешната част на предмишниците, брадичката и шията – този апарат е суперефикасен.

P.S. И София Вергара вае форми с Venus Legacy, както личи от снимката, публикувана в личния й профил в Instagram с коментара „Какво е толкова смешно, Мерилин?“. Така че, мили дами, и у нас е достъпна процедурата, която прави звездни тела!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР