Резиденцията на Йонас Талин

Съвършеното място за коктейл Elyx Martini

Лилия Илиева 04 December 2015

Йонас Талин е вицепрезидент на водка Absolut и изпълнителен директор на ръчно дестилираната супер премиум водка Absolut Elyx. Той е създател на единствените по рода си бранд домове – The Elyx House в Манхатън и в Лос Анджелис. Това са имения, разпростиращи се на по 5000 квадрата, превърнати отчасти в клубове за забавление и за събития за представяне на марката и в същото време играещи ролята на частни резиденции на Талин.

Освен супер успешен бизнесмен, четирийсетгодишният Йонас е и любимец на медиите заради естественото си държание, вкуса към забавленията и живота и разнообразните си интереси. Може да бъде видян сред вип гостите на Monaco Grand Prix като страстен почитател на колите, между звездите на Филмовия фестивал в Кан и по време на връчването на Грамитата в Лос Анджелис. Той е страстен пътешественик и голям познавач и редовен посетител на най-хитовите клубове по света като Pacha и Blue Marlin в Ибиса и легендарния театрален клуб The Box в Лондон. Новооткритият клуб в Лос Анджелис – Blind Dragon, създава специално за Талин караоке стая Elyx. Талин е изкачил най-високия връх във Френските Алпи – Монблан, редовно участва в маратона на Ню Йорк и е бил полупрофесионален тенисист, преди да се захване с бизнес. Йонас Талин беше в България за една вечер и отговори на въпросите на EVA.

Кое е любимото ти питие?

Elyx Мartini, но приготвено по много специален начин: 10 части Elyx се смесват с 1 част френски вермут Lillet Blanc, разбърква се с натрошен лед и се сервира с лимон. Важно е водката да е Аbsolut Elyx. Първо, тя се произвежда само от зимна пшеница с точен баланс между вода и нишесте, растяща в имението Робелоф в Швеция. След това Absolut Elyx се дестилира ръчно в медни съдове, произведени през 1921 г. с прецизен контрол на температурата и скоростта на отделяне на течността. И е направена от 50% пречистена вода, затова я наричат „течна коприна“.

Кое е съвършеното място да изпиеш това питие?

Моят апартамент в Ню Йорк, който е дом и на бранда Elyx. Пентхауз е. Намира се в квартал Мийтпакинг, в средата на Манхатън, където са нощните клубове и ресторантите. Купихме го от Мики Рурк и променихме дизайна в духа на Absolut Elyx. Половината от пространството е заето с маси, кожени и плюшени фотьойли и дивани, дървени барове. Там приготвям коктейли на моите гости и на гостите на Absolut Elyx. Има и кухня, и библиотека. Другата половина е моето лично пространство.

Усеща ли се още енергията на Мики Рурк?

Да, в интерес на истината, имаше пилони за стриптийз във всяка спалня, но ги махнахме. Мики Рурк ми даде ключовете и след това излизахме няколко пъти. Беше интензивно. Има доста енергия и никак не обича да се прибира у дома си, но е забавен. И много добър актьор.

Имаш ли приятели сред звездите, които познаваш?

Да. Кание Уест ми е идвал няколко пъти на гости в Стокхолм. Бил е и в апартамента ми в Ню Йорк заедно със съпругата си Ким Кардашиян.

Колко километра прелиташ годишно?

О, може да се каже, че всяка година обикалям земята по двайсет пъти. Членувам в тайния клуб на диамантените клиенти на авиолиниите.

Виж ти! Как успя да изградиш световна кариера за толкова кратко време?

Просто съм късметлия. Започнах от Procter and Gamble. Там работих 10 години и след това през 2006 г. ме наеха в Absolut за шеф на марката за Европа. През 2009 станах шеф на продажбите за Северна и Южна Америка и се преместих да живея в Ню Йорк. И след това станах световен шеф на продажбите и сега съм изпълнителен директор на Absolut Elyx. Много съм щастлив.

Колко часа дневно не работиш?

Само когато спя – около 4-5 часа. Но виж, избягвам да работя през уикендите. Имам нужда от време и за себе си. Събота и неделя мога да отговоря на някой друг имейл, но... дотам.

Коя е твоята любима дестинация за почивка?

Моята най, най-любима дестинация е едно много далечно място, наречено Лос Рокес, на северния бряг на Венецуела. Много тайно място. Много, много красиво. Най-доброто на Карибите. И абсолютно диво. Отиваш на един малък плаж в средата на океана. Сядаш и просто оставаш там за цял, цял ден....

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР