Изкуството да живееш по френски

В новооткрития ресторант Gastroteque L’Art de Vivre („Гастротека: изкуството да живееш“) се събира приятното общество на ценителите на френската кулинария

Елка Влаховска 24 September 2015

Снимка: Пресофиси

В утринните часове ухае на прясно смляно кафе и кроасани, на обяд – на супи, салати с апетитни дресинги и леки ястия, а вечерите са отредени на изисканите специалитети на френската кухня. Не е необходимо да описваме подробно менюто – то е съобразено със сезонните продукти и вдъхновението на шеф Дани Спартак, завършил престижната академия Cordon bleu в Лондон.

Можем да прочетем предложенията за деня още на входа на заведението и да изберем онова място, което отговаря на настроението ни. Дали ще наблюдаваме пешеходците от красиво обградените с цветя маси на тротоара, ще се потопим в атмосферата на Париж в едната от залите, или ще предпочетем залата с рустикалното излъчване на Френския Прованс, всичко е посветено на френските навици и стил на живот в тяхното вдъхновяващо разнообразие.

В интериорната концепция са разработени по модерен начин традициите на френската култура на гостоприемство. Лятното меню ме изненада приятно с предястието фоа гра и апетитно приготвените жабешки бутчета, да видим какво ни очаква през есента.

Gastroteque L’Art de Vivre е на бул. „Патриарх Евтимий“ 76.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР