Между кориците

Пулицъровата, таралежовата, оплетената, необичайната и победилата - книгите, които ви препоръчваме този месец

eva.bg 05 June 2015

Пулицъровата
Антъни Доер „Светлината, която не виждаме”, ИК „Сиела“

Това е „Пулицър“ 2015! Брилянтен разказ за ослепяло френско момиче и немско момче с бяла коса, които лудостта на Втората световна среща в крепостта Сен Мало на атлантическия бряг. В историята има забъркан и диамант с гигантска стойност и проклятие в биографията му.

Таралежовата
Мюриел Барбери „Лакомството”, ИК „Факел Експрес“

„Лакомството“ ни води в същия богат парижки дом, където се разиграва читателският хит „Елегантността на таралежа“. На смъртното си легло гениален кулинарен критик се опитва да си спомни коя от насладите през живота му е имала вкуса на божественото.

Оплетената
Клара Санчес „Небето се завърна”, ИК „Колибри“

Патрисия е манекенка маалко след зенита си. В тресящ се самолет се запознава с въздебела дама, която я предупреждава, че някой желае смъртта й. Обаче дали е годеникът, дали агентката й... Във всеки случай, на Патрисия започват да й се случват нещастия. Мистерия!

Необичайната
„Колко ягоди растат по морето?”, ИК „Точица“

Традиционни английски детски стихотворения, които са се предавали устно през вековете, са преведени от проф. Александър Шурбанов (Шекспир, Чосър) и илюстрирани богато от художника Ясен Григоров. Великолепното издание е комплимент за всяка домашна библиотека.

Победилата
Деница Дилова „Дневният живот на нощните птици”, ИК „Сиела“

С историята за Нина Бранкович – привлекателна, неприлично умна и вироглава журналистка с приятел гей и неочаквано интересен живот в провинциално градче, Деница Дилова победи в анонимния конкурс за роман на „Сиела“. Свежо написана книга, така че – давай, Деница!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР