С аромат на лавандула
Опитайте комбинацията от лавандулов чай с бадемово мляко
Мануела Панайотова 18 April 2015
Снимка: Мануела Панайотова
Ароматът на лавандула вика у мен картини, свързани с романтиката на избледнелите черно-бели семейни фотографии, с ленивото спокойствие и безметежните дни на отминалото детство. От това време е и споменът ми за муска от лавандула и камфор, която като дете носех, а баба редовно я опресняваше, и за лавандуловия мед, който не харесвах много, но бях очарована от факта, че правеше езика ми мастилен.
ОЩЕ ...
Как я направих: Приготвих бадемово мляко, но по-концентрирано (1 част бадеми, 3 части вода). В литър вода сложих 6 с.л. само цветове на лавандула (придават приятен розов цвят) и ги оставих да врят 10 минути. Прецедих и смесих с млякото. Подсладих с мед.
ТВОЯТ КОМЕНТАР