Отдавна търся верните аромати за ,,моя“ шоколад и при това изобилие на пазара все не го откривам. ,,От близостта очите губят свойта сила“ пеят ФСБ, и аз реших, че точно това ми пречи да сполуча с вкуса. Прекалено се бях вглеждала в познатите и популярни комбинации като портокалови корички и бадеми например.
Експериментирайки с ръчен бял шоколад, ми хрумна да съчетая с него семена от фенел със сладко от маслини. Като че ли двама изпълнители от различни жанрове се сляха за дует. Дуетът се оказа прекрасен и магията стана. Това е моят шоколад! За сега...
Как го направих:
50 г какаово масло, 1 супена лъжица кокосово масло, 3 супени лъжици от твърдата част на кокосов крем* (може да се замени с кокосово мляко на прах*), 3 или 4 супени лъжици пудра захар.
Използвах силиконова форма за бонбони. Във всяко гнездо поставих половин маслина и няколко счукани семена от фенел. Разтопих на водна баня в дебела керамична купа маслата, след това добавих крема и захарта. Напълних силиконовите килийки с малка лъжичка и прибрах във фризера за няколко часа.
*кокосов крем от био магазините
*кокосово мляко на прах от индийски магазин за подправки