„Московска 15“ - храна за душата

С изцяло нова дизайн концепция ме посреща един от любимите ми ресторанти в София – „Московска 15“. И да си призная, не тъгувам нито за аристократичния стил на предишния ресторант на това място – „Къщата с часовника“, нито за последвалите го минималистични решения

Елка Влаховска 02 February 2015

Снимка: Венцислава Василева

Салонът и трите сепарета притежават специфичната атмосфера на обгръщащи душата пространства – едновременно интимни и общуващи помежду си. Обединяват ги картините, поставени на стените с неочакван активен цвят. Автор на платната и на цялата нова интериорна концепция е Антоанета Дюнгелян. Нейният усет за свобода и провокация вдъхновява, създава различно усещане, дава храна на душата. Когато човек седне дори само на чаша вино с хляб, опушено сирене и ароматен зехтин, се чувства добре, много добре.  

Но все пак ресторантът предлага и ястия за ценителите на изисканата кухня. Сред новините тук е наличието отскоро на един много модерен и високотехнологичен уред за барбекю – Big Green Egg. Порази ме не само красивият му дизайн – на голямо керамично яйце, но и цялата система за готвене – с точен контрол на температурата и възможности за здравословно меню. На него могат да се приготвят както вкусни телешки стекове, така и сьомга или аспержи в бекон. Винената листа също предлага отлична селекция от различни региони в света. А специалното меню Farenah concept, изготвено по идея на Дюнгелян, собственичка на едноименния бутик, дава изключителната възможност да опитате храна от различни краища на света, интерпретирана по един модерен начин.

Подробности за менюто, напитките, цените и новите предложения на ресторант „Московска 15“ може да проследите на www.moskovska15.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР