Неве - Алиллуя! Делфините ме чакат

Освен „възхвала към Бога“ еврейската дума „алиллуя“ означава и „край, завършек“. А тъкмо така се наричаше песента, която актрисата Невена Бозукова – Неве изпя на финала на шоуто „Като две капки вода“ по Нова телевизия и която й донесе голямата победа.

Ирина Иванова 04 July 2014

Неве в образа на Мадона

Снимка: архив „Като две капки вода“

Оказа се, че за тази песен на Ленард Коен, но в интерпретацията на Александра Бърк, се сетил Калин Врачански. Двамата с Неве са много близки приятели от години. Тя му споделила, че си търси парче за финала и иска да е нещо много, много нейно. Да е парче, което наистина харесва. Писали си във вайбър, като Калин й пращал все някакви напълно „неизпеваеми“ според самата Невена парчета с думите: Аз знам, че можеш да я изпееш. „Мога аз, ама на караоке барове. Раздавала съм се, вярно е, но не и на такава сцена“– разказва Невена. Когато й изпратил предложението за „Алиллуя“, тя приела на секундата. „Супер е за финал! Алиллуя! И край! Калинката е страшен!“ Така че официално обявяваме Врачански за Кръстника на нейната победа.
Невена пристига на срещата ни доста омърлушена като за победител. Чела коментарите из форумите в нета по повод финала на шоуто и не може да повярва каква злоба се е изляла.

Не свикна ли вече, Неве?

След края на каквото и да е шоу или риалити задължително се изсипват подобни мнения. Не можеш да свикнеш с това. Всичко ни е едно и също – изборите ни купени, победите в шоутата купени. Защото всеки разсъждава от собствената си камбанария. Като си продаваш гласа за 30-50 лв., си убеден, че и другите постъпват така. Много по-лесно е да бъдеш лош. Доброто се възпитава, култивира се. Вчера ми беше тъжно и ми се плачеше. Веднага намериха конспирация. Мъжът ми уредил победата ми, защото бил продуцент (Краси Ванков, съпругът на Невена, е продуцент в Hidalgo Productions, които правеха сериала „Етажна собственост“, а сега в ефира на Нова телевизия върви изключително успешната им поредица „Съдби на кръстопът“ – б.р.). Дори не ме оставиха да се порадвам на победата си, дошла след всичкия положен труд. Изключително честно, достойно и много здраво работих цели три месеца. Ако опъна тези писарушки на режима, на който аз живеех през това време, няма да издържат и три седмици. Може би, нападайки другите, хората не си задават собствените въпроси, защото отговорите ще са тежки и неприятни. Не съм обидена, но съм огорчена и ми е тъжно. Нека да не се занимават с нашето семейство, защото и аз, и Краси бачкаме като луди, за да водим нормален живот и да си възпитаваме децата. По същия начин погнаха и Албена Денкова, която спечели Dancing Stars. Какви ли не безумия изчетох! Много трудно казваме „браво!“ Много трудно се отпускаме да обичаме. Дай шанс на човека да направи нещо честно, достойно, кажи му „браво“.

Разкажи за хубавата страна на шоуто.

Тръгнах към шоуто с усмивка, макар че знаех какво ме чака. Умората започна да се трупа на втория месец след старта на „Капките“, защото ние все пак имаме и други ангажименти, не е само това шоу. Ето онзи ден след финалния лайв, имаше парти, а на сутринта в 8:30 ч. трябваше да съм при Павката в сутрешния блок на Нова телевизия. Отидох суперсвежа, а той ми вика: Ти си машина! Ами професията и животът са ме дисциплинирали. Машината сама си знае какво й коства всичко това.

Първият ми шок дойде от това, че Нети остана четвърта, а тя беше изключителен боец. Като останахме само двамата с Къци, бях абсолютно убедена, че той ще победи.
Освен това ти си жена със семейство, с деца...

Да, този ангажимент също няма как да го изхвърлиш за два-три месеца. Добре че майка ми беше у нас. За мен най-важното бе, че всички лудо се забавлявахме и че се събрах с хора, с които животът преди години ни е срещнал, а после ни е разделил за дълго и ето сега отново бяхме заедно. Например със Стефания Колева бяхме заедно във ВИТИЗ в „куклите“ (съкратеното название на специалността „актьорско майсторство за куклен театър“ – б.р.), после аз отидох при Коко Азарян, а тя – при Стефан Данаилов. С Деян Донков сме в един випуск, на Нети съм й била квестор и съм я приемала в Академията. На практика само с Къци и Павката се запознах сега. Много държа да кажа, че ако екипът на Маги Халваджиян не беше толкова железен във всяко свое звено, ние нямаше да можем да се представим по този начин. Страхотни гримьори – Стилияна, Дани, Бончето, Светлето, Живето, Мария... Кремена и Силвия, които се занимаваха с гардероба, обличаха освен нас и журито, и целия балет. Момчетата от бекстейджа, звукарите – абсолютни финикийци! А Рачков и Зуека! Атомни реактори! Жестоки импровизатори! С Рачето сме съвипускници. Със Зуечето за първи път бяхме на една сцена. Преоткрих някакви хора, усетихме си енергията, това беше много готино! Изключително съм благодарна на всички за всичко. Дори и за лошите коментари съм благодарна. Това е опит. Ще ми мине. Ето сега отивам на морето и там делфините ще скачат пред мен. Ще си почина.

Знам, че с Маца със семействата си редовно ходите на къмпинг „Градина“. И сега ли ще сте там? (актрисата Милена Михайлова – Маца е сценична половинка на Неве дълги години в комедийните миниатюри „Аламинут“, след това в „Етажна собственост“, двете участват заедно и в няколко представления – б.р.)

Маца вече е там, ние отиваме утре. Вчера е вилняла страшна буря на „Градина“. Добре че е имало хора и са спасили каквото могат. Маца ми изпрати снимка на нашата каравана след бурята и съм спокойна, че всичко е наред. Сега май всичките ни приятели ще са там. Нашият си квартал. Обожавам да съм на каравана, на самия плаж. Дълго време убеждавах Краси, че това е истинската почивка. Той беше свикнал само на удобства, на климатиче. Но след като отидохме веднъж на гости на едни приятели, на него така му хареса, че си взехме и ние каравана. Спомням си, че с Калинката ми се обадиха една вечер към десет и половина и ми казаха, че току-що са ни купили каравана. И сега сме само там през лятото и ни е много хубаво. Всяка сутрин, когато слънцето току-що е изгряло, няма никого, морето е като тепсия, делфините идват да ни кажат „Добро утро!“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР