За фотоепилацията от първо лице

Удобен ли е уредът Lumea SC2008 на Philips и доколко е ефективен? За възможността да оборите теорията на Дарвин вкъщи и без чужда помощ, въоръжени с най-женското оръдие на труда

Свобoда Сидерова 04 септември 2014

За гладка като на модела кожа са наложителни периодични процедури, не само преди отпуска. Тогава фотоепилацията ще има дълготраен ефект

От месец у мен се борят две желания. Първото е да се похваля на цялото прогресивно човечество с високохудожествените си крайници. Второто е да разкажа за тестването на IPL системата на Philips. Превес взимат не толкова възторзите, колкото „истината, цялата истина и само истината“. Всъщност решението е лесно. Концептуално гладката ми кожа е резултат от фотоепилация с последния модел Lumea SC2008 на марката.

Малко, но задължително въведение

Веднага искам да ви предупредя – също като професионалните апарати фотоепилаторът за домашно ползване изключва опцията „2-3 сеанса и край с Мата Космата“, тъй като светлинният импулс въздейства само на космите във фаза на растеж, тоест наведнъж се обработва само част от тях. Поддържането на резултатите е индивидуално и зависи от повторното израстване.

(Philips съветва: по 1 процедура на всеки 2 седмици. видими резултати след 4-5 процедури)

Отделно искам да поздравя белите престилки за честността. Притежателките на светлоруси, рижи, сиви или бели косми нямат шанс да станат голи като яйце (технологията е ефективна при наличие на пигмент в корените). За постигане на най-добър ефект е хубаво фотоепилаторът да се използва преди придобиване на тен.

(Philips съветва: от последната слънчева баня трябва да са минали поне 48 часа)

Междузвездни войни, епизод V

Макар футуристичният уред с марката Philips, напомнящ бластерен пистолет, да е ергономичен и с удобна ръкохватка (тежи малко повече от сешоар), хващайки го за първи път в ръка, разбирам какво й е било на принцеса Леа да я обучат за рицар джедай. Обикновено чета инструкциите, след като счупя нещо, но този път решавам да се ограмотя предварително.

Първоначално ми се струва сложно, но това е заради подробния текст. Принципът на действие и функцията на бутоните са ясни веднага. Избързвайки, ще спомена, че е важно да се запознаете с противопоказанията и табутата. Не случайно са им посветени две страници. Само тогава ще се любувате на дълготрайна гладкост и липса на пигментации.

Прочети нататък

Интензивната импулсна светлина (IPL), излъчвана от Lumea SC2008 на Philips, се използва за трайно обезкосмяване и в салоните. Енергията въздейства на космените фоликули и растежът на космите се потиска
Кожата трябва да е предварително избръсната, за да достигне енергията до фоликулите и да се погълне от пигмента, а не да действа на повърхността. Така се избягва и замърсяването на „прозорчето“ на приставката. Интензитетът на светлинния импулс спрямо цвета на космите и кожата е от съществено значение.

Скалата варира от 1 до 5. За да активирате „спусъка“, уредът трябва да е плътно притиснат към кожата под ъгъл от 90 градуса. Едва тогава светва зеленият индикатор. Натискате бутона и генерирате импулс. Помислено е и за избягване на косвени жертви. Няма ли предпазният пръстен на приставката контакт с кожата, няма „стрелба“. Липсата на кабел позволява употреба дори и в банята.

(Philips съветва: за да функционира фотоепилаторът, му трябват „обекти“. Ако сте махнали космите с кола маска или епилатор, изчакайте да пораснат)

Мини на зелено

Въпреки че съм идеалният вариант – тъмни косми и светла кожа, – решавам да направя тест. Предпазливо опитвам трета степен, после четвърта и пета. Бинго, определено ще се възползвам от максимума. Добросъвестно изчаквайки 24 часа за евентуална реакция, стартирам операция „гладки крака“.

Бръсна се по посока растежа на космите (не трябва да има нито порязвания, нито раздразнения) и започвам да свещенодействам над космените недостатъци. Няколко дни по-късно се щракам на едва набола растителност. В началото не се справям особено добре с готовността за подаване на импулс.

следваща страница »
8 КОМЕНТАРА
8
Йоанна
01 юни 2017, 22:30

Преди два дни го изпробвах за пръв път, но вече косъмчетата определено започават да растът. (Със светла кожа и тъмни косми съм) Понеже нали е написано след две седмици да се използва пак, до тогава да ги бръсна ли, да ги епилирам ли, какво да ги правя?

7
Анни
01 юни 2017, 22:26

по

6
КАЛИНА
19 април 2017, 21:11

Аз също не съм рекламно лице,но ако ме поканят ще стана.Бях много предубедена ,когато си закупих уреда ,няма да възхвалявам външния му вид и т.н.Само ще кажа едно, много благодаря Filips Lumea.От дълги години се боря с моето окосмяване, а то не е малко свтла кожа и черни косми.От както ползвам фотоепилатора,но точно както е предписано да се ползва , а не само 1-2 пъти забравих какво е да се бръснеш на всеки 2-3 дни.Резултатите са неочаквани , с две думи много съм доволна.ГОРЕЩО ГО ПРЕПОРЪЧВАМ.

5
Yana
17 юни 2016, 23:50

4 процедури,а ефектът е почти нулев. С тъмни косми и светла кожа съм

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР