Петъчно момиче: Мария Каракушева

5 въпроса за съвършения уикенд към младата пианистка

Ирина Иванова 11 July 2014

Мария Каракушева свири на пиано от 5-годишна. Завършва Национална музикална академия с пълно отличие и е носител на десетки международни награди. Като класически пианист създава проектите: Classic In The House, в който смесва класическа музика с DJ; Classic In The Jazz, в който класиката си общува с джаз и най-новия й авторски проект Grace On Air, в който заедно с оперното сопрано Пламена Гиргинова изпълняват световни хитове в класически аранжимент. Ще се ослушваме за Grace On Air - Лейди Гага в класическа интерпретация може да бъде супер интересно преживяване - и със сигурност вече ще следим Мария.

Последното няма да ни е проблем. Невъзможно е да я изгубиш в тълпата, защото, освен че е много красива, тя е висока цели 185 см.

1. Съвършеният уикенд за теб е:

За класическия пианист дните от седмицата не се делят на работни и почивни. Липсата на работно време и шеф е нож с две остриета. Ако си работохолик, често минаваш границите и не знаеш кога да спреш. Понякога през уикенда свършвам голяма част от работата си и през седмицата си правя разпускащи дни. Но два дни извън града, извън страната дори, винаги е добра идея, защото разнообразието е храна за творчестовото.

2. Три неща, които ще направиш през този уикенд:

Ще довърша едно музикално парче, ще приготвя нов сладкиш (личната ми антистрес терапия) и ще отида на пикник с приятели, за да го изядем.

3. Три неща, които няма да направиш през този уикенд:

Не обичам забраните и винаги, когато си ги налагам, правя точно обратното. Да кажем, че няма да изкача Еверест, няма да преплувам Ла Манша и няма да спася света точно този уикенд.

4. Твоята уикенд закуска:

Всеки ден си угаждам с вкусни закуски, но няма да откажа палачинки с домашно сладко от боровинки.

5. Твоето четиво за уикенда:

След като прочетох най-новия роман на Радослав Парушев „Отвътре“, ми се прииска да се върна назад в творчеството му. Обичам да проследявам развитието на авторите, да откривам нови нюанси и как тяхното усещане за света в даден етап от живота им се отразява в творчестовото им. При музикантите е същото.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР