Тайните за красота на Никол Станкулова

На ден са й необходими около 20 минути за грижа за себе си – грим, коса, всичко

Лилия Илиева 23 May 2014

Освен модел, Никол е и телевизионна водеща, звезда от VIP Brother, представя синоптичната прогноза по Нова телевизия… Никол печели първия си конкурс по красота на 6 години, на 7 е на екран, тренира художествена гимнастика, плуване, балет, учи пиано и работи като модел. Завършила е едновременно Софийската математическа и Първа английска гимназия. Ако зависеше от нейната хубост, времето би било винаги слънчево.

Самата тя казва за себе си: „По-често не се чувствам така. Тогава гледам да се съсредоточа в по-важни неща или просто да поспя. Как се чувстваш и как изглеждаш са две различни неща. Да се чувстваш красива и да гледаш живота през розови очила е въпрос на вътрешен баланс, който за съжаление аз много рядко постигам.“

Има ли нещо, което би променила в себе си?

Мисля, че много неща – навиците, храненето, спането и склонността ми спонтанно да си развалям настроението.

Важно ли е за теб на какво ухае един мъж?

Много. Аз характеризирам и асоциирам ситуациите и начина, по който съм се чувствала в тях, с миризми. Харесвам по-тежките парфюми.

Кой е любимият ти парфюм?

Boucheron ползвам в момента. Подариха ми и Angel на Thierry Mugler.

Имаш ли любимо ухание за тяло?

Ползвам лосиони. Обичам да ухая на чисто, без миризмата да е характерна и натрапчива.

Каква е обичайната ти грижа за кожата?

Наблягам основно на почистването и на хидратацията на лицето заради тежките гримове в телевизията. Продуктите на Clarins иLancome са изключително добри. Както и леки кремове на Avene.

Как се гримираш?

За екран слагам възможно най-лекия грим. Установих, че ако го правя сама, спестявам много време. Познавам добре лицето си и съм много по-бърза от гримьорите. А това ми е много полезно за сутрешните блокове, когато ставам в 4 ч. В ежедневието си слагам очна линия Guerlain и малко фон дьо тен – Terracotta на Guerlain, за да изравня тена на лицето. Много ми харесва да ползвам и коректор. Много ми допадна и Shiseido. Хареса ми колко лесно се нанася с новия тип четка, който са му направили.

Какво предпочиташ – червило или гланц?

Не се харесвам с червила и гланцове. Ако ползвам, си слагам в по-неутрални цветове. Понякога слагам молив за устни.

Кой е любимият ти цвят лак?

През зимата е черен, през лятото – корал или телесен.

С каква козметика се грижиш за прекрасната си коса?

Веднъж месечно ходя на фризьор, за да я подстригвам и за някакви подхранващи процедури. Боядисвам я с много специална боя – на Арома. Тя съдържа естествени масла - арганово, авокадово, жожоба, бадем и гроздови семки. Цветът ми е „Искрящ карамел“. Може би на това се дължи прекрасният й блясък и това, че изглежда толкова жива, че е толкова гъста.

Спортуваш ли?

Да, старая се да е поне 2-3 пъти в седмицата. Когато не успявам, се качвам на пътеката вкъщи. Тя е механична и изисква повече усилия от стандартните машини. През пролетта се опитвам да наблегна на разходките навън, защото за тренировките е много важно дишането и кислорода, който не е достатъчен в затворените помещения.

Спазваш ли определен хранителен режим?

За съжаление – не. Нямам режим и за сън. Работата ми не го позволява. Както всяка жена, се опитвам да избягвам вредните храни, но хлябът е нещото, което може да ме изкуши винаги.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР