Aromi la bottega

Tеритория за вино и любов

Елка Влаховска 26 February 2014

Снимка: Светослав Караджов

Нов ресторант Aromi la bottega се появи на столичната гурме карта. „Ла ботега“ е заведение, което съчетава ресторант и магазин. Тук селекцията е от над 700 вина от цял свят с превес на италианските и френските, без да е пропуснат „А отборът“ на Чили и Аржентина. Може да си купите за вкъщи или да изпиете на място качествени вина и от 11 лв., но може и да се поглезите с най-високия клас френски вина като Шато Латур, Шато Лафит, Шато Марго и Шато Петрюс. За разлика от повечето заведения у нас надценката е изключително ниска. Aromi la bottega залага на изграждането на винена култура, като дава възможност да опитаме много добри световни вина в комбинация с подходящи плата сирена и колбаси, прясна паста и неаполитанска пица с тънка и хрупкава коричка. Всичко се прави на място.

Адресът: София, ул. Парчевич 52, тел. за резервации 0888 899963

2 КОМЕНТАРА
2
Лили
09 April 2014, 16:16

Посетих го преди месец-два... поредното италианско ресторантче, което не може да се открои с нищо сред останалите 50 подобни. В оследните 2-3 години никнат като гъби, еднообразни и с еднотипни менюта. Едва ли ще повторя!

1
тончо
07 March 2014, 22:59

В заведението се пуши. На въпроса "Защо", отговорът е "Защото управителят така е решил". Аз нямам желание да ме вмирисват. Кракът ми няма да стъпи повече там.

ТВОЯТ КОМЕНТАР