Интимно за вагината

Тунинговането вече не се ограничава с напомпване на бюста или устните, а още по-малко с промяна на формата на носа

Свобoда Сидерова 03 February 2014

Отскоро към бразилската епилация и пиърсинга любителките на красотата под пъпа могат да прибавят и вагинално подмладяване.

На някои жени за пълно щастие им трябва чанта Louis Vuitton, на други – изгладено като с ютия чело. Има и трета категория, които си падат по абсолютно симетрични, леко набъбнали и оцветени в нежнорозово гениталии, също като на младо момиче. От операционната интимната естетика „прескочи“ в кабинета по естетична медицина. За най-популярната част от нея – подмладяване и корекция на формата на големите срамни устни – разговаряме с топдерматоложката д-р Радина Денкова от столичната Aesthe Clinic. Каприз или ключ към семейното щастие са прецизно оформените и тонизирани „прасковки“? Трябва ли да се мъчите цял живот заради патологична асиметрия или следродови травми, при условие че нещата са поправими?

Вижте сами. Преди това обаче искам да отбележа – след дълго мислене реших да наричам нещата с техните анатомични имена. Време е вече разговорите за сексуалното преобразяване от рода на „катеричката ми се стегна и се сви“, които се обсъждат под сурдинка само с най-близка приятелка, да престанат да бъдат военна тайна. Така де, нека и най-срамежливите разберат, че жените червят не само горните устни.
 

Д-р Радина Денкова
Д-р Денкова, не ни ли стига фейслифтингът, че сега и лифтинг „там долу“?

Стандартите, които създателите на еротика и порно налагат, противоречат на физио-логията. Както всяка друга, и интимната зона е подложена на възрастови изменения. Най-честият проблем е промяна на формата на вагината или външната й част – вулвата. Към 40 години заради намаления синтез на естроген структурата на тъканите в интимната зона се променя. Те губят стегнатост, стават все по-малко еластични, често се появява сухота и се усеща постоянен дискомфорт. Сексът губи острота, външните промени също не радват окото. Корекциите с апарата Pretege Intima спасяват положението. Така че няма нищо чудно в популярността на метода.Между другото, във Великобритания той е в петицата на лидиращите козметични технологии за сексуално подмладяване.

Какво представлява процедурата?

Тя е същата като неоперативния лифтинг на лицето и тялото с апарата Exilise. Вагиналното подмладяване не е така радикално като пластиката, но е също толкова ефективно и напълно премахва загубената с годинитечувствителност. В основата му е добре познатото термично стимулиране на колагена с радиочестотни вълни. От своя страна подобрената микроциркулация също повишава еластичността на тъканите, които забележимо се стягат и уплътняват. При това без болка, белези и възстановителен период. Пациентката усеща само приятно затопляне, като температурата достига от 40 до 42 градуса. Вградена система за безопасност предотвратява изгаряния.

Вярно ли е, че тъмният цвят на лабиите може да се премахне?

След раждане от кръвонапълването на тъканите и тежестта на плода кожата на устните потъмнява. След пълния курс – 4 пъти веднъж седмично – се наблюдава чувствително изсветляване.

В какви случаи още препоръчвате процедурата?

При пластика на малките срамни устни. Освен това вагиналното подмладяване стимулира овлажняването на зоната, нещо от съществено значение за жени в менопауза.
Казвате, че освен раждали жени, от вагиналното подмладяване се интересуват и такива, които още не са станали майки. Причината?
Пълният курс изцяло може да замени психотерапия. Нещата са взаимно свързани. Локалното затопляне стимулира нервните окончания. От своя страна повишаването на ерогенната чувствителност влияе на самочувствието. Ако далеч не най-скъпата и напълно безболезнена процедура ще помогне на някои да подобрят семейния си живот, значи си е струвало.

Има ли друг начин да отложим вагиналното подмладяване?

Добрата стара гимнастика на гинеколога д-р Кегел (упражнения за мускулите на таза и интимните мускули – б.а.) и разбира се, спорт.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР