Между кориците

Убийствената, забавната, драматичната, шоколадовата и книгоманската

03 February 2014

 

Убийствената                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Ю Несбьо „Снежния човек”, ИК „Емас”

С падането на първия сняг всяка година изчезва по една жена. Инспектор Хари Хуле, висок и мрачен тип, предполага, че става дума за сериен убиец. Страхотна норвежка изработка с много алкохол, разкрепостени жени и едно заключение: човек винаги се връща към този, с когото е правил добър секс.

 

Забавната                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Таркуин Хол „Случаят с изченалата прислужница”,ИК „Вакон“

Виш Пури е забавен агент, индийски детектив с пъргав и лукав ум и приятно окръглено тяло, който ще трябва да открие изчезнало момиче. Или убито? Освен с готината крими история, книгата грабва с невероятно пъстра и правдива картина на днешна Индия – четете преди да пътувате натам.


Драматичната                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Джоди Пико „Домашни правила”, ИК „Ентусиаст“

Протяга ръка и те хваща за сърцето тази история за момче, болно от синдрома на Аспергер и обсебено от криминалистиката. Ще му помогне ли това, когато го обвиняват в убийство? По предишния роман на Джоди Пико Ник Касаветис снима филм с Камерън Диас. Чакаме екранизацията на новия.


Шоколадовата
Джоан Харис „Котка, шапка и въже”, ИК „Прозорец“

Обичате ли шоколад? По-точно „Шоколад“ – книгата, по която Ласе Халстрьом направи филма с Джони Деп и Жюлиет Бинош. Ето още една доза вкусно четиво от същата авторка – Джоан Харис, майсторка на сладко-горчивите и силно чувствени истории, поръсени с лют британски пиперец.


Книгоманската
Орхан Памук „Безмълвният дом”, ИК „Еднорог“

Турската литература не е хималайски връх някакъв, но нобелист като Орхан Памук си струва да бъде следен. Леко сухият му стил е достатъчно далеч от вкуса на полепналата по мустаците пудра захар на сериалите, за да ни съблазни да изчетем нагарчащата история на Фатма и нейния таен грях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР