Между кориците

В началото на романа Грейс е омъжена за Пийт, но нещо се случва...

20 June 2013

Италианската
Лука Спагети "Приятелят. Яж, моли се и обиай в Рим", ИК „Слънце“

Книгата е на римския приятел на Елизабет Гилбърт, когото тя описва в „Яж, моли се и обичай“. Мило и на места наивно четиво, което препоръчваме, ако ще ходите в Рим и искате инфо за кухнята му и за кръчмите с волска опашка ала вачинара в менюто. ИК „Слънце“


Сладката
Хана Тъниклиф "С дъх на чаени листа", ИК „Ентусиаст“

Приятно написана история, в която любовта изниква изпод купища френски макарони – ярките целувчено-кремести сладки, които англичанката Грейс продава в кафенето си в Макао. В началото на романа тя е омъжена за Пийт, но нещо се случва...


Криминалната
Роджър Хобс "Призрак", ИК „Обсидиан“

Казват, че това е най-добрият трилър дебют на годината. Къси изречения, понякога завършващи с писък вместо с точка. Джак е виртуозен обирджия, който се забърква в неприятна ситуация с труп, липсващи милиони, гангстери и ФБР за капак.


Филмовата
Зузане Щайн "Бианка Ланча", ИК „Емас“

Или любовната? Фридрих II, император на Римската империя през XIII в., готин и образован пич, се влюбва в Бианка Ланча. Тя е убийствено красива, и графиня освен това, попаднала в арабски плен и дадена на Фридрих като подарък. Филмова история!
ИК „Емас“


Брилянтната
Стефан Цвайг, "Мария-Антоанета", ИК „Ентусиаст“

Прилича на гениално шлифован диамант тази биография на злощастната Мария Антоанета, без вина набедена за пастите. Цвайг изчиства историята на живота й от слуховете и легендите, разкривайки я като исторически прототип на лейди Даяна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР