Между кориците

Истанбулска, криминална, британска, иронична и оптимистична

23 May 2013

Истанбулската
Елиф Шафак "Дворецът на бълхите", ИК „Егмонт“
В Истанбул, в кооперация, наречена Дворецът на бълхите, живеят не особено щастлива метреса,  нещастно омъжена рускиня, мрачен учен, тъгуващо куче и други безрадостни персони. Щастливи са само хлебарките и мравките. Мъка такава истанбулска.


Криминалната
Стивън Уайт "Последната лъжа", ИК „БГ книга“
Алън организира парти в новата си къща, което завършва с престъпление. Той се опитва да стигне до истината, но се намесват едни адвокати. А от българското народно творчество и американските филми знаем, че адвокатите са чисти дяволи.


Британската
Ивлин Уо "Унизени тела", ИК „Колибри“
На прицел е висшето английско общество, към което Уо всячески се е стремял и което дяволски добре осмива. Върховното житейско прозрение на неговите герои е, че навременното предлагане на храна помага в повечето светски ситуации.


Ироничната
Васил Георгиев "Апарат", ИК „Сиела“
Васил Георгиев е адвокат, който идея нямаме кого защитава в съда, но имаме идея как пише. Остроумно и умно. В романа му пропаднал маркетолог се бори срещу консуматорството. Ще ви оценят високо, ако минете с книгата по „Шишман“ в петък след 5.
 

Оптимистичната
"Happy", ИК „Сиела“
Всички искаме да сме щастливи, някои и успяват. Австралийските аборигени стъпват на Пътеката на сънуването, корейците се балансират с 5 разноцветни храни, японците пишат желания върху дървени плочки. Открийте древните техники на щастието.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР