MiG, изтребителят, представя Queen

Мигел Айеза е синеок, чаровен, с хубав глас. Той изпълнява главната роля в мюзикъла We Will Rock You по музика на Queen.

Лилия Илиева 14 May 2013

Мигел Айеза е синеок, чаровен, с хубав глас. Той изпълнява главната роля в мюзикъла We Will Rock You по музика на Queen, който ще можем да гледаме от 15 до 19 май в Арена „Армеец“. Мигел, или както е артистичният му псевдоним MiG (като свръхзвуковите изтребители), беше за кратко в България, за да разкаже за шоуто с хитове на голямата британска четворка.

Лентата назад
Премиерата на мюзикъла е през 2001 г. в лондонския Доминиън Тиътър. Успехът е огромен, проектът е подкрепен от Робърт де Ниро. Награди за най-добър нов мюзикъл, най-добър режисьор и актьори в главни роли, покана да участва в партито за златния юбилей на английската кралица. Брайън Мей открива купона, свирейки God Save The Queen (британския химн) на покрива на двореца пред 12 000 гости, 6 млн. английски и повече от 15 млн. телевизионни зрители по света.

Разкажи малко за себе си, MiG, и как стана част от We Will Rock You?
Винаги съм мечтал да бъда рокзвезда. Роден съм във Филипините, но отраснах в Сидни, Австралия. Ожених се за англичанка и през 2002 г. отидох в Лондон при нея. Почти веднага гледах We Will Rock You и си помислих: „Ето в това шоу ще участвам!“ После видях обява за прослушване. Одобриха ме. В журито бяха Брайън Мей и Роджър Тейлър. Беше толкова хубаво да пея пред членове на Queen! Изпях им We Are The Champions. Първата плоча, която съм си купил в живота, беше Bohemian Rhapsody на Queen. Слушал съм я всеки ден години наред и още я слушам.

Какъв е твоят герой Галилео?
Той е музикант по душа. Ражда се в бъдещето, след 300 години, и попада в свят, подобен на този в „1984“ на Оруел. Над Земята властва Килър Куин и всички трябва да се държат, мислят и обличат еднакво. Хората имат потребителски кодове вместо имена. А моят герой иска да има име. И докато спи, се свързва с миналото, получава послания от Фреди Меркюри, чува името Галилео и решава да се казва така. Става част от бохемите, които се борят за свобода. Queen са почитатели на фантастиката, нали знаеш, писали са музиката на фантастичния филм Flash Gordon. Брайън Мей има докторат по астрофизика. Той е огромен почитател на „Междузвездни войни“.

А Роджър е зъболекар. Фреди е завършил изкуство и графичен дизайн.
Да! Те не са обикновени рокзвезди. Силно артистични, интелигентни. И Роджър, и Брайън са много свързани с шоуто, идват на кастинги, на репетиции. Понякога свирят с нас на сцена. Като си помислиш, че са рокендрол легенди, а се държат толкова мило и човешки!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР