Между кориците

В света, в който Клеър попада, трябва да си или богат, или красив, а най-добре и двете.

16 April 2013

Изтънчената
Чарлс Дюбоу "Прегрешения", ИК „Ера“
В света, в който Клеър попада, трябва да си или богат, или красив, а най-добре и двете. Клеър е красива и доста умна. За беда се влюбва в неподходящия човек. Романът е изтънчен и чувствен, сравняват го с „Великият Гетсби“.


Криминалната
Дейвид Балдачи "Невинните"
, ИК „Обсидиан“
Уил Роби е наемен убиец към правителството на САЩ. Живее като единак, докато не му се лепва гневна тийнейджърка, за която ще трябва да се грижи. Някой се опитва да я убие. Или истинската цел е той?


Италианската
Сара Ратаро "Да се възползвам всякак от теб", ИК „Ентусиаст“
Виола получава обаждане от съпруга си Карло. Спешно трябва да отиде в болницата, където са приели дъщеря й. Проблемът е, че в този драматичен миг тя е в чуждо легло. Дошло ли е нейното време да плаща?


Различната
Карл Уве Кнаусгор "Моята лична борба", ИК „Дамян Яков“
За 3 г. норвежецът Кнаусгор пише над 3500 страници за себе си и близките си. Смесва философия с чистенето на баня. Книгата му е определена като мегаломанска, хиперреалистична и... неустоима. Скандинавците полудяват по нея.


Среднощната
Вал Макдърмид "Струна в кръвта", "Разплата"; ИК „Еднорог“
История в 2 части, които могат да бъдат четени и самостоятелно. Медийна звезда се оказва откачен убиец. Да се докажат престъпленията му се оказва мисия (почти) невъзможна. Вал Макдърмид знае как да ви накара да четете цяла нощ.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР