Диана Алексиева - Най-милият подарък на Захари е, че ще имаме бебе

Сините очи на Диана са станали още по-големи. А тя - още по-хубава. Докато говори, излъчва онова топло съчетание на нежност и мекота, по което можеш да познаеш бременните щастливо влюбени жени. С актьора Захари Бахаров ще си имат бебе в средата на лятото.

Лилия Илиева 15 May 2010

Сините очи на Диана са станали още по-големи. А тя - още по-хубава. Докато говори, излъчва онова топло съчетание на нежност и мекота, по което можеш да познаеш бременните щастливо влюбени жени. С актьора Захари Бахаров ще си имат бебе в средата на лятото. Направило ми е впечатление, че Диана много държи на това какво мисли той, когато става дума за двама им. Аргументът й обикновено звучи като: „Виж, тази връзка ми е много важна!“ А Захари гордо подчертава, че той! я е направил по-красива. Говорим за връзката им, за бременността и за предаването, което Диана започна да води и на което е редактор от средата на април.

 

Дианче, кога разбрахте, че си бременна? Направих си тест вкъщи. Захари имаше представление. Отидох да го пресрещна и му казах. Звучеше нещо като: „Виж! Виж! Бебето е станало!“ Прие го щастливо. Ние искахме да имаме бебе, така че не беше шок за никого от двамата. Но като разбереш, че се е получило, става доста по-сериозно. Макар че според мен все още не сме разбрали истинската сериозност на нещата, особено той. Мъжете може би по-късно я осъзнават.


Как се случи магията помежду ви? Познаваме се от 5-6 години, но в края на 2008-а пътищата ни започнаха да се пресичат по-често - може да е съдба. И се оказа, че сме си интересни. После той ме покани на свое представление - „Старицата от Калкута“, не бях го виждала на сцена. После вечеряхме... Така се случиха нещата.


Ревнувате ли се?
О, той въобще не е ревнив. Може би не му давам поводи. И аз не го ревнувам. Би било пагубно за връзката ни. И глупаво, защото Захари всяка вечер е на сцена с готини жени. Иначе лесно живеем заедно. Обичаме да гледаме филми, да четем, да се разхождаме, да се занимаваме с животни. Той винаги е имал кучета, аз – също. Исках да си взема котката при нас, но няма да е много хубаво, особено в началото след раждането.


Кой готви?
Напоследък аз, обаче не често. Получава се и Захари казва, че съм прекрасен готвач и не разбирал защо не готвя всяка вечер. Но наистина трябва да имам настроение и желание. А и Захари почти всеки ден е на сцена и се прибира по-късно. Така че яде навън с приятели или се виждаме някъде и хапваме след представлението.


Сигурно излизаш по-рядко вечер сега. По заведения – да, защото ме дразни цигареният дим. Не съм била пушач, но съм палила по цигара след вечеря или сред приятели. И Захари пали рядко. У нас понякога го прави на терасата. В началото на бременността толкова ме дразнеха цигарите, че когато се връщаше, от вратата го надушвах, ако беше пушил. Изобщо имах проблем с всички аромати. Не можех да понеса никакъв различен от моя, включително и парфюма на Захари. Сега съм по ок и съм с един на Bodyshop – казва се „Ванилия“, съвсем лек, по-силен едва ли би ми понесъл.


Полагаш ли специални грижи за себе си? Пия много витамини. Старая се да ям правилно по три пъти на ден, като избягвам тесто и забранените за бременни неща: суши, сини сирена, дънни риби, яйца, не минали през топлинна обработка. Огладнявам така, както никога преди. И се стремя да пия много вода. Гледам да ходя повече пеша, защото е добре и за бебето, и за мен. И се мажа с италианския крем „Мустела” против стрии. Ходех и на йога за бременни, но преподавателката ни роди и спрях.


Ще присъства ли Захари на раждането? Няма как да ми помогне и не желая да го натоварвам психически. Искам около мен да са хора, които разбират от това, което ще се случи. 


Момче или момиче? Все още не ни се иска да казваме. Захари дойде с мен на 3D-то, много e интересно, като „видео за родители“. Вадят ясна картинка на плода с очертано носленце, очички... Захари беше много горд. Каза, че бебето приличало на него. Имаме доста приятели, които или чакат, или вече имат бебета. Така че поназнайваме това-онова. Имаме съвсем прясно бебе в компанията – на Нина Николина. Хубаво е, че мога да споделям с някого. Защото се усещам, че говорейки дори с хора, които не ги интересува, все вмъквам нещо за бременността.


Купихте ли вече дрешки и други бебешки неща? Още не, чакам да приближи раждането. Захари е по-припрян. Постоянно иска да ходим да пазаруваме за бебето. Всъщност той купи първите дрешки, което е много мило. 


Подготвили ли сте детска стая? Според мен в началото бебето ще е при нас, но да, има стая, определена за детска. Все още я подготвяме. Правим интериора сами. И досега така сме се справили, че в стремежа ни да е минималистичен, всичко се оказа в бежово. Цветовете ще ги добавя с аксесоарите.


Захари прави ли ти мили изненади? Най-милото е, че ще имаме бебе. По принцип Захари не е от романтичните мъже, които ще ми направят изненада, но постоянно прави някакви мили неща. Иначе преди даден празник идва и ме пита: „Какво искаш да ти подаря, защото няма да се сетя.“ Естествено, предпочитам да ме изненадва. В същото време си мисля - ако ми подари нещо, което не харесам... По-скоро аз съм човекът на изненадите. Ако ходя да пазарувам за себе си, винаги купувам нещо и за него. Подарявам му книги. Бяхме в Амстердам миналото лято. Захари си беше харесал книга в едно магазинче - с картинки и обяснения как се правят различни неща. Примерно имаше част само за дома, както и раздел за бебето -  как се повива, как се къпе... Съжаляваше, че не си я е взел. Когато си тръгнахме, я поръчах на приятелка, която живее там.


За какво се карате? Дори не мога да се сетя кога ни се е случило за последен път. Има редки моменти, в които го улавям, че нещо е притеснен и изнервен, и гледам да не го закачам. Минава му бързо. На мен - също.


Къде ходите на почивка?
Миналото лято бяхме на Корфу. Обичам морето. А Захари кара сноуборд и харесва повече планините и зимните почивки. Даже пита дали бебето ще може да ходи на планина догодина. Като му отговорих, че да, вече е направил плановете.


По-голяма си от Захари с 4 години. Това притеснява ли те? Не. Захари е зрял, доста земен и отговорен.


Познаваш ли бившите му гаджета?
Не говори за тях. Всъщност запознавал ме е с едно. Ходили сме на рождения й ден и... Абе, пада си по руси жени! От друга страна, Захари се познава с Любо (предишно гадже на Диана, бившия солист на група „Те“), с когото и сега се виждаме често.


Виждам, че имаш силиконов бюст. Кога го направи и защо?
Преди 4-5 години. Бях в депресия, от която не можах да изляза сама. Майка ми явно видя, че съм затънала, и каза: „Що не си направиш едни цици?“ Майките наистина добре познават децата си. Първо я помолих да не ме занимава с глупости. Никога не съм имала малки гърди и моите си ми отиваха. Но тя ми го повтори и започнах непрекъснато да си мисля за тия гърди, да разглеждам списания... Малко по малко другият проблем мина на втори план. Глупаво е и много женско, кифленско... обаче явно това ме измъкна.


Кога се появи идеята за предаването ти?
Между края на „Шоуто на Азис“, където работех преди, и работата по моето предаване имаше само месец. Жоро Тошев ми е продуцент. Февруари започнахме да мислим върху концепцията. В телевизията я одобриха и доста бързо заснехме пилотния брой. Предаването ми е съботно и магазинно, предлага решения как да живеем и да се чувстваме по-добре, да сме по-красиви, по-желани, по-обичани. В рубриката, която най-много ми допада, има основен гост, който разказва за живота си чрез снимки. В първото предаване ми гостува Азис с 20 снимки от неговия архив. Беше забавно.


Говорите ли със Захари за сватба?
Да, но не ни е толкова важно сега. Преди да забременея, мислех, че бракът е много важен. Не че настоявах, но ми се искаше. След това си дадох сметка, че детето е най-голямото нещо, което двама души могат да имат помежду си. Най-голямото доказателство за любовта им. Когато се притеснявах дали всичко с бременността ще е наред, една приятелка ме успокои: „Господ ви е пратил ангел и няма как да ви го вземе.“ Започнах да приемам бебето наистина като ангел.


Все пак как ти звучи Бахарова? Добре, обаче бих запазила и моето фамилно име. Толкова време съм била с него. Така че бих добавила Бахарова. Хубаво е, не се среща често и носи характер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР