Между кориците

След вълната турски сериали вече имаме вълна от турски книги.

23 August 2012

Марио Леви "Къде бяхте, когато падна мрак?", ИК „Еднорог“
След вълната турски сериали вече имаме вълна от турски книги. Марио Леви е от еврейската диаспора в Истанбул, а в книгата му има всичко онова, което спечели на сериалите вярна публика: колоритни герои, страсти и интересната история на богатия търговец Исак, който събира приятелите си от училище след дълга раздяла.

Бохумил Храбал "Обслужвал съм английския крал", ИК „Колибри“
Храбал е абсолютно обожаван в родината си. Заедно с Хашек и Чапек е най-превежданият чешки автор в чужбина, отличава се с неподражаем хумор и разговорен език. Носителят на „Оскар“ Иржи Менцел превърна книгата за съдбата на един пражки сервитьор между 20-те и 50-те г. на XX в. във филм с Иван Бърнев в главната роля.

Мелъни Гидиън "Омъжените не говорят за любов", ИК „Ера“
Вие сте около 40-годишна, омъжена за човек, когото сте... обичали, имате няколко излишни килограма и мрънкащи деца. Тази книга ще ви напомни, че никога не трябва да казвате: „О, любовта ли - не е мой бизнес!“ Алис започва анонимен флирт покрай интернет проучване за брака и докъде ли ще стигне?

Сам Милър "Тъмното място", ИК „Персей“
Излезте изпод плажния чадър, защото историята на Сам Милър ще смрази кръвта ви. Най-добрият частен детектив в Белфаст е нает да намери изчезнало момиче. Попада на сериен убиец, когото полицията май не иска да залови. Ако Чандлър беше написал „Мълчанието на агнетата”, резултатът щеше да е „Тъмното място”.

Джош Базел "Диво създание", ИК „Обсидиан“
Братче на легендарната Неси, чудовище от езеро в Северна Минесота сее страх и известно количество смърт сред местните хора. На Питър Браун, разкаял се мафиот и печен отвсякъде тип, се пада да установи кой, по дяволите, убива – човек или звяр. Помага му млада палеонтоложка. То кой би искал стара палеонтоложка?!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР