Двамата с усмивките

Лора и Стоян от шоуто на Нова „Бон апети“ са от следващото поколение готвачи.

Адриана Попова 12 July 2012

Лора и Стоян от шоуто на Нова „Бон апети“ са от следващото поколение готвачи. Когато те са на екрана, от него не лъха на престояла шопска салата и злоупотреба с калории. Усмивките им действат буквално като фреш. И на живо Стоян е кълбо от енергия. Обича екстремните изпълнения. Абсолютно луд е по сноуборда. През лятото си набавя адреналин със скокове от скали в морето. Или ловейки риба в бързи води. Но рибите в бързи води напоследък трябва да са доста щастливи, защото Стоян няма ама никакво време за тях. Само си купува въдици... Лора също е спортен тип: играла е аматьорски баскетбол, сега ходи на фитнес и спининг.
Лора и Стоян са с моделска височина, усмихват се почти постоянно и когато застанат до теб, се чувстваш включен в някаква световна мрежа на готините хора. Двамата не се познават, отпреди телевизията да ги събере. Лора е завършила специализираната гимназия по туризъм и готварство и телевизионните продуценти я забелязват при едно нейно гостуване при Иван Звездев. Стоян до 23-ата си годишнина рита професионално футбол в „Ботев“ (Пловдив), учи компютърни системи и технологии, после заминава за Америка с тайната идея за готварство. Работи в ресторанти с различна кухня и тогава му се отваря Големият апетит да учи нови и нови рецепти.

Лора за Стоян: Той е инат. Ако трябва да го асоциирам с нещо, ще е с лютичко. Научи ме да го ям.
Стоян за Лора: Обича сезонни плодове и зеленчуци. Настроението й също зависи от „сезона“.
Стоян за първото си готвене: Бях в първи клас. Много обичах пуканки. Сложих царевица в една тава без мазнина и те се запалиха. Кухнята така се вмириса на пуканки, че трябваше да се пребоядисва.
Лора за първото си готвене: Мога да го определя като Гафа с яйцата. Била съм във втори-трети клас, когато опържих яйца и буквално ги удавих във всички възможни подправки, които намерих вкъщи.
Стоян: Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа кой си. А аз ям най-много свинско. (Смее се.) Спанакът не е моят зеленчук, но ако е под формата на кюфтенца...
Лора: Свинското не е моето месо. Но се уча...
Стоян: Мечтая за ресторант с Нова българска кухня. Типично наши продукти, които ще се приготвят с модерни техники.
Лора: Не планирам дългосрочно, но ще съм щастлива, ако имам ресторант като този, който видях във Франция –
с винаги прясна, сезонна храна, където хората ще се срещат с близки и приятели.
Лора и Стоян: Не вярваме в афродизиаци, всичко е в главата.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР