Между кориците

Огнени страсти са скрити под тънка ледена коричка

09 July 2012

Сигрид Унсет "Кристин, дъщерята на Лавранс", ИК „Емас“
Сигрид Унсет е като религия в Норвегия, има нищо по-малко от Нобелова награда за романите си, пресъздаващи норвежкото средновековие. Главната героиня на трилогията Кристин се бори за любовта си в общество, в което правилата задава религията. Огнени страсти са скрити под тънка ледена коричка.


Вероника Пец "Дамски вторници", ИК „Ентусиаст“
Имаме бестселърово женско четиво, превод от немски, а не от обичайния за жанра английски! Пет приятелки – на бас, че ще се разпознаете в някоя от тях – тръгват на пътешествие из Франция, което ще ги промени. То любовта и добрата храна винаги променят!


Александър Пусен, Силвен Тесон "Да прекосиш Хималаите", ИК „Вакон“
Постелка, спален чувал, одеяло, малко бельо, яке, клин, тетрадка, семейни снимки, карта на Хималаите, половин четка за зъби, игли и конци, ножче, кукла, подарък от годеницата, общо 5 кг. С по толкова багаж двама французи минават пеша 5000 км през Хималаите. Не е луксозно, уникално пътешествие е.


Вал Макдърмид "Владения на мрака", ИК „Еднорог“
Трилърите все повече заприличват на кекс – правят се по рецепта и вкусът е сходен. Обаче тази Вал не забърква кекс, а истински вълнуващо и умно ястие с дълъг послевкус на литературен кеф. Криминална инспекторка разследва „студено досие“, от което изскачат любов, ненавист и алчност.


Юлия Рубльова "Момичето и пустинята", ИК „Колибри“
Дори да си професионален психолог като Юлия Рубльова, можеш да се окажеш неподготвена, когато мъжът ти изведнъж реши, че не иска повече да е с теб. Плачеш, спираш да говориш с детето, спираш да излизаш. Да, Юлия е минала през всичко това и затова съветите й са като мехлем, заздравяват раните.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР