Между кориците

Абсолютно полиграфско бижу, истински ням филм на хартия - с 284 страници рисунки!

10 June 2012

Брайън Селзник - "Изобретението на Хюго", ИК „Милениум“
Абсолютно полиграфско бижу, истински ням филм на хартия - с 284 страници рисунки! По книгата Скорсезе направи филма си „Хюго“ - за парижко момче, което разкрива тайната на един от първите кинорежисьори и със сигурност първия киновълшебник - Жорж Мелиес. За подаряване!

Кундера - "Животът е другаде", ИК „Колибри“
Когато пише тази книга, добрият стар циничен Кундера е още млад циничен Кундера. Поетът Яромил се ражда, расте, мастурбира, ревнува. В историята му се намесват Шели, френски студенти, 1968-а и прозрението, че един мъж може да има много любовници, но само една майка.

Калин Терзийски - "Ной дава последни указания за животните", ИК „Сиела“
Забавни, с лек вкус на тъга върху небцето - новата порция разкази от Кайо Терзийски е сервирана. Целият хонорар на Кайо и печалбата на издателството отиват за Пламен Войков, на 20 г., който страда от нелечима кръвна болест и трябва да пътува постоянно за кръвопреливания!

Чеви Стивънс - "Неочаквано", ИК „Обсидиан“
Сериен убиец от най-лошите. Една от жертвите му успява да избяга. По-късно ражда дете от убиеца, но го дава за осиновяване. Детето се казва Сара. Вече пораснала, Сара тръгва да търси майка си. Но дали няма да отвори врата към Стаята на ужасите?

Неслихан Аджу - "От жената Дон Кихот не става", ИК „Жар“
Жена около 40-те пътува към Истанбул, натоварена със спомените си за града, за брака си, останал в миналото. Има пари за около седмица живот край Босфора и едно златно синджирче за продан. Сехер е модерна жена и вижте какво й се случва в този толкова популярен в Турция роман.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР