Летисия Морено: Живея в своя куфар

Тя е само на 20 години, но вече е една от най-известните цигуларки в света.

Рослава Куманова 25 November 2005

Летисия Морено бе в България за концерт, посветен на националния празник на Испания и честването на 120-годишнината от създаването на прочутата испанска бижутерийна фирма Carrera y Carrera, представена у нас от Avi Center. Фирмата предостави бижута от най-новата си колекция, с които испанката Летисия позира за специална фотосесия в ЕВА. Младата цигуларка отговори с удоволствие и на нашите въпроси и показа своя "подвижен гардероб". Неизменно до нея е болонката й Лолита, с която тя беше и на приема в хотел Шератон, даден от Avi Center.

Колко струва цигулката ти?
 
$1 000 000, но не е моя. Тя е "Гуарнери", почти на нивото на "Страдивариус". Предоставена ми е от 4 години. Дървото е много специално, то е като живо. Сякаш е попило звуците, които харесвам. Звукът на цигулката ми изразява душата ми. Свиря на нея поне 8 часа на ден. След година трябва да я върна и това ще е истинска драма за мен. Все едно ще ми отнемат едната ръка.

Какво те вдъхновява освен музиката?
 
Любовта.

В момента влюбена ли си?
 
В моя годеник. Той е цигулар като мен. Циганин е, роден е в Сърбия, но живее в Австрия.

Колко езика говориш?
 
Английският ми е почти като родния ми испански - живяла съм в САЩ. Говоря и немски, защото съм учила в Германия. Разбирам доста руски, почти всичките ми учители са били руснаци.

Какво има най-много в гардероба ти?
 
Поли и то къси, разкроени и рокли. Обувките са другата ми слабост.

Последното, което си купи?
 
Ботушите, с които съм в момента (показва островърхите си ботуши на висок ток с апликации от кожа с косъм). Те са на испанската марка Dantes. Макар и често да пътувам и да имам възможност да пазарувам навсякъде, в крайна сметка винаги си купувам испански обувки. Имам доста на Pura Loppez, харесвам и тези на Prada, но по принцип нямам предпочитани марки.

Коя е най-ценната ти дреха?
 
Не знам коя е най-скъпата, но най-любимата ми е една бяла рокля на La Perla с много тюл. Тя е единствената, която приляга до последния милиметър към тялото ми. Когато я облякох за първи път, се почувствах отлично. Тя е истински шедьовър!

Влияеш ли се от модата?
 
Моят собствен стил е твърде специфичен. Обичам воланите и може да се каже, че съм твърде много испанка в начина си на обличане. Дори обикновено панталоните, които нося, са клош. За мен е важно дрехата да е женствена и да подчертава всички извивки на тялото ми. Винаги нося и обици. Не си падам по марковите бижута. Тези на Carrera y Carrera са изключение. Наистина ми харесват, но иначе предпочитам уникатите.

Имаш ли любими модни марки?
 
Вярно, че обикалям света, но най-често пазарувам в магазин, близо до къщата ни в Мадрид. Слабост са ми дългите вечерни рокли. За концерта в София например се колебаех между две рокли. Едната е от червена коприна, с волани в испански стил и е на Givenchy. другата е на Vittorio&Luchino, испанска марка, която много харесвам (с нея тя се представи в зала България - б.р.).

Какви дрехи обличаш за парти?
 
Къса пола и подходящ топ.

Какво не би облякла никога?
 
Нещо в мъжки стил.

Какво носиш в дамската си чанта?
 
Цялата ми къща е в нея! Кремове, някое малко шампоанче, крем за тяло, защото кожата ми е доста суха. Нося си гребен, огледалце и всякаква козметика. Предпочитам нещата на Shiseido и Estee Lauder. Направо не мога да живея без спиралата за очи на Lancome.

Кой е твоят парфюм?
 
В момента Envy на Gucci.

Пътуваш много, какво обикновено има в куфара ти?
 
О-о-о! Той е огромен. Все едно живея в него. Много дрехи, много козметика и нотите ми, естествено. Винаги нося колието, с което съм в момента. То е подарък от майка ми за 18-ия ми рожден ден. Два чифта големи обици, две концертни рокли. Обикновено едната е бялата на La Perla. Често взимам със себе си и една рокля от синя тайландска коприна, която е по мой дизайн. Не мърдам никъде и без моя крем Shiseido, ексфолиращия гел и лосиона за тяло. Нося си и доста от късите полички.

Какво представлява домът ти?
 
Много спокойна къща, на 5 минути с кола от центъра на Мадрид. Има басейн и всичко необходимо. Смесица е от много стилове и е пълна с предмети от всички места, където съм била. У дома се чувствам спокойна. Там мога да помисля за себе си, да уча, да свиря моята музика по всяко време. Много обичам да свиря вечер и през нощта. Живея с майка ми, брат ми и всичките ни животни. Всъщност в момента имам котката Равел и болонката Лолита. Тя пътува с мен навсякъде, дори когато майка ми не е с мен. Лолита идва и на всичките ми концерти. Съвсем наскоро ми избяга игуаната. Брат ми си гледа хамстер.

С какво ходиш облечена вкъщи?
 
Имам един син копринен халат, който е с мен и когато пътувам.

Какъв е идеалният ден за теб?
 
Да стана рано сутринта, още преди да е изгряло слънцето. Точно в този момент навсякъде цари спокойствие. Първото е да докосна цигулката си, да сме заедно 2-3 часа. После да си взема вана, слушайки музика. Следва обилна закуска. Сутрин ям, все едно съм торба без дъно. Не си поставям ограничения, но наблягам на здравословните храни - овесени ядки, хамон, плодове. Обикновено пия чай, сокове. Всичко това е хубаво да стане в близост до морето, до брега. Това е любимият ми изглед.

Какво има на нощното ти шкафче?
 
Мобилният ми телефон стои там. Говоря по него много, защото хората, които обичам, често са далеч от мен. Това са майка ми, баща ми и годеникът ми.

Какво би взела със себе си на самотен остров?
 
Цигулката си!

Какво има в хладилника ти?
 
Обикновено всичко. Когато се прибера вкъщи, мама го е напълнила. В моето семейство храната е нещо много важно.

Любимият ти град?
 
Виена. Винаги съм била влюбена в този град! Когато съм там, съм толкова щастлива, че дори ако вали дъжд, всяка капка ме кара да изпитвам любов. Дори скоро смятам да отида да живея там. Разбира се, винаги ще нося в сърцето си родния Мадрид!

Кое е най-забавното нещо, което ти се е случило по време на турне?
 
Живея в непрекъснато движение. Изпадала съм в страшно смешни ситуации. Например веднъж, когато имах концерти в Русия, си харесах две котета. Една жена ги държеше в кошничка на улицата в Петербург. Бяха абсолютно еднакви, рижи, с невероятно сини очи. Реших да ги купя, но нямаше време да оформим документите им. Трябваше да пътувам за Англия, а там режимът на внасяне на животни е много строг. На границата ги сложих под пуловера си и се направих на бременна. Много се притеснявах и затова се разплаках. Това всъщност ми помогна и минах без проблем. Сега двете котета са при един приятел в Испания.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР