Ралица Балева

Работила e за почти всички известни модни къщи, сексапилното й тяло е на календарите Пирели, а сега – и на рекламите на Мартини.

Рослава Куманова 24 October 2005

Фотография Енчо Найденов
Въпреки това тя твърди, че не се отказва от комунистическата си фамилия.

За първи път видях Ралица, когато бях студентка в първи курс на Факултета по журналистика през 1989 г. Тя беше високо и ужасно красиво момиче, което, когато се появеше в двора, всички млъкваха и започваха да разглеждат. Знаехме, че е манекенка и снаха на члена на Политбюро на БКП Милко Балев. След събитията през ноември с.г. тя изчезна. Днес може да се каже, че е най-успялата българска манекенка в чужбина. В момента ликът й е на рекламите на “Кампари” по цял свят.

Ралица е рекламно лице на бижутата “Шопар” за Италия. Дефилирала е и се е снимала с дрехи на “Версаче”, “Армани”, “Мариела Бурани”, “Библос”, “Джени”, “Мила Шон”, “Рафаела Куриел”, “Роко Бароко”, “Гатинони” и почти всички останали италиански дизайнери. Във Франция е била манекен за “Шерер”, “Унгаро”, “Живанши”, “Ланвин”, “Баленсиага” и др. 10 години работи в ателието на Джанфранко Фере, който прави част от моделите си по нейните мерки. При идването му в България през 1995г., Ралица беше звездата на ревюто му в София. Тя е участвала и 10 години в ревютата на “Ескада”. Снимала се е за прословутия календар на “Пирели”, а също и за този на “Ямаха” през 2002 г.

Същата година италианското списание “Максим” я обявява за една от 100-те най-красиви и сексапилни жени в света. Висока е 1,78 м и от години поддържа перфектните мерки 90-62-90. Сега е на 37 години и продължава да е търсена като модел. В началото на август Ралица Балева беше за пет дни в България, за да види майка си и сестра си Хели.

В какво семейство си родена и как започна да учиш журналистика?
Майка ми беше учителка по литература, а баща ми - преподавател в техникума “Попов”. Учих в 122-о експериментално училище с английски език и после завърших техникума на баща ми, специалност слаби токове. Вървяха ми и литературата, и математиката. Знаех английски и немски, защото майка ми е с австрийски произход. В дома на съпруга ми – Калин Балев, се получаваха много чужди списания, които не можеха да се намерят в България по онова време. Четях ги непрекъснато, следях събитията по света и така се запалих по журналистиката.

Как разбра, че ставаш за модел?
Бях на 14 години, когато един ден се разхождахме със сестра ми по “Витошка”. Австрийски екип снимаше каталога на “Руен” и един от фотографите ме спря. Предложиха ми да участвам като модел и така започнах. Бях въодушевена, но и много срамежлива. Големите манекенки не се държаха особено добре с мен. Спечелих за седмица 300 лв. - две заплати на майка ми. Дадох й половината, а с другите си купихме дрехи със сестра ми от магазините на “Валентина”. Когато бях студентка в първи курс по журналистика през 1986г., ме изнудиха да се явя на конкурса “Мис Университет”, който спечелих.

На колко години беше, когато срещна Калин?
На 16. Запознаха ни общи приятели на Кристал. Кало беше рокер с кожено яке и мотор. И двамата бяхме много срамежливи. После той замина на море и когато се върна, започна да ми се обажда и да излизаме. Беше весел, сърдечен и доста контрастна личност. От една страна – рокер, което предполага агресия, а от друга – художник. Оженихме се три години след това.

Ти знаеше ли чий син е?
В началото - не, но после ми казаха. Той никога не го е подчертавал, избягваше да го свързват с баща му. Неговият рокерски период всъщност беше бунт срещу бюрократичния характер на работата на баща му, срещу идеалите на комунизма. Между двамата дори имаше разрив, но баща му никога не го е упреквал за хобитата му.

Тук се пише ту, че сте разведени с Калин, ту, че не сте. Каква е истината?
Винаги, когато си дойда, се виждаме. Разбрали сме се, че няма да казваме на хората нищо, защото това са си наши отношения. 
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР